Началното училище „Васил Левски” във Варна е построено само за

...
Началното училище „Васил Левски” във Варна е построено само за
Коментари Харесай

Ново училище се руши

Началното учебно заведение „ Васил Левски” във Варна е издигнато единствено за няколко месеца през 2011 година Инвестицията на триетажната сграда в кв. „ Аспарухово” е на стойност 5 млн. лева Доказателство за това, че постройката не е годна за обитаване е фактът, че през последната половин година учениците са преместени в други здания.

Течове, пукнатини и рухване на мазилки са „ прояли” постройката. Въпреки отстраняването на дефектите от строителната компания, проблемите нарастват. „ Течовете бяха през цялото време, поставените плочки непрестанно се надигат и отлепват, плочките в коридорите, доста некачествено са сложени. Корнизите, които опасват постройката, започнаха да падат. Т. нар. куфари, които се пълнят с атмосферни води, започнаха да падат и това доста ни изплаши. Започнахме да ограждаме с ленти постройката, с цел да нямат достъп децата до фасадата, с цел да не се случи злополука”, споделя пред bTV шефът Стела Петрова.

Родителите упорстват учебното заведение да бъде ремонтирано и да отвори порти на 15 септември. Заместник-кметът на Морската столица Христо Иванов съобщи, че се водят договаряния с изпълнителя да се отстранят нередностите, защото обектът е в гаранция. „ Строителят споделя, че съгласно него няма проблем самата постройка. В момента ние имаме сигнал до прокуратурата по отношение на експертизата, която имаме”, добави Иванов.

Строителната компания отхвърля коментар.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР