Началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов опита

...
Началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов опита
Коментари Харесай

От СДВР твърдят, че 19-годишното момиче нямало дори одраскване при ареста

Началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов опита да отхвърли изказванията за побой против 19-годишно момиче по време на митингите против БФС.

Николов разгласи, че се е самосезирал по случая след медийните изявления за психическия и физически тормоз против тийнейджърката, като назначил инспекция.

" Действително е имало такова лице. Веднага след постъпването ѝ в Първо районно управление (на МВР), тя е превозена до столично лечебно заведение, където са направени цялостни, обстойни прегледи на безусловно всичко, в това число проучвания за кръв. Не са установили даже одраскване по нея. Това установяват докторите ", разгласи Николов пред депутатите в Народното събрание.

За съпоставяне - пред bTV тя разказваше, че е ритана от четирима души, до момента в който лежи на земята, а по-късно е имала болки в корема, ребрата и кръста, поради което се е наложило да я откарат в " Пирогов ".

Според Николов - при обиска ѝ е открита маска с " цел прикриване на лицето, с прорези на очите ".

Не стана ясно обаче за какво служителите на реда са арестували хора наред чак до градината на храма " Св. Седмочисленици ", която се намира задоволително надалеч от митинга на Националния стадион " Васил Левски ".

Как момичето е арестувано единствено поради това, че имала маска в джоба - също не е ясно.

По Закона за Министерство на вътрешните работи полицейските органи могат да задържат жител единствено в случай че:
има данни, че съответният човек е направил престъплениеслед съответно предизвестие умишлено пречи на полицейски орган да извърши обвързване по службапоказва тежки психологични отклонения и с държанието си нарушава публичния ред или излага живота си или живота на другите в очевидна опасностпри неспособност да се откри самоличността на гражданинастава дума за избягал затворницисрещу него/нея има заповед за арест
Депутатът от " Възраждане " Петър Петров, който е и юрист, подсети, че това не е първият случай на противозаконен арест и глоба единствено поради " открита маска ". Той описа, че е защитавал собствен клиент след подобен случай и 2 години са обикаляли по съдилищата, като в последна сметка са анулирани всички наказателни актове против индивида.

Сега тя е извикана да дава " подробни пояснения " в Столична дирекция на вътрешните работи в сряда следобяд.

Николов не изясни нито кои са служителите на реда, които са я арестували, нито кой я е заплашвал с това, че я бият, с цел да не може да роди деца и да не види майка си жива след ареста.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР