Началникът на службата по пожарна безопасност в Горна Оряховица е

...
Началникът на службата по пожарна безопасност в Горна Оряховица е
Коментари Харесай

Главен инспектор Георги Тодоров е Пожарникар на годината

Началникът на службата по пожарна сигурност в Горна Оряховица е Пожарникар на 2022 година Главен контрольор Георги Тодоров получи оценката от министъра на вътрешните работи. На церемонията наградени бяха и огнеборците, които взеха присъединяване в избавителните дейности при мощното земетресение в Турция.

Повишаване на информираността за пожарна сигурност. Това е единствено едно от достиженията на гл. инсп. Георги Тодоров, който стана Пожарникар на 2022 година Той е в системата към този момент 34 години.

„ Детска фантазия ми беше да стана огнеборец. Осъществих я и съм благополучен, тъй като това е предопределение и отговорност. Искам да бъда все по-добър, тъй като в нашата специалност няма реализиран връх, постоянно напред и нагоре “, сподели той.

На церемонията Пожарникар на годината, самопризнание за геройството си получиха огнеборците, които се включиха в избавителната интервенция след мощното земетресение в Турция.

„ Вие, скъпи другари, бяхте светлина в най-тъжната ни нощ, спасявайки стотици наши синове и дъщери от огромните трусове. До в този момент бяхте наши съседи, от в този момент сте наши кръвни братя “, съобщи Айлин Секизкьок, дипломат на Турция в България.

„ Благодарени на вас, ние показахме че сме страна с ефикасни институции, която може да се провежда незабавно и може да извършва комплицирани избавителни действия и интервенции “, добави президентът Румен Радев.

В категорията „ Държавен противопожарен надзор “, отличена беше инсп. Станимира Казакова от районната работа в Стара Загора.

„ Контролирам фабрики, огромни обекти, във всеки един огромен обект е належащо да се реализира противопожарен надзор. Пожелавам си по-лека година, защото контролната работа става все по-сложна. Пожелавам си и да няма пожари “, съобщи тя.

Наградата Пожарникар на годината се присъжда към този момент 28 години.

„ Когато човек ви види на другите бедствия, а те бяха доста в оня интервал. Та всеки, който ви е виждал там, в очите ви вижда огън. Огънят на призванието “, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР