Началникът на щаба на сухопътните войски на САЩ генерал Марк

...
Началникът на щаба на сухопътните войски на САЩ генерал Марк
Коментари Харесай

Нуждаем се от още войници в Европа, настоява американски генерал

Началникът на щаба на сухопътните войски на Съединени американски щати военачалник Марк Милей съобщи, че Съединени американски щати се нуждаят от спомагателни бронирани машини, артилерия и инженерни войски за въздържане на Русия , осведоми Defence One.

По думите му, с цел да си свърши главната работа в Европа - въздържане съветската експанзия, Съединени американски щати ще би трябвало да изпратят повече бойци на Стария континент през идващите години.

Той разясни, че вземането на огромни решения ще зависи от идната Национална тактика за защита, само че директно " едва нарастване на размера на силите " ще помогне за понижаване на съветската заплаха и уверяване на съдружниците от другата страна на Атлантическия океан.

Генералът посочи, че силите са нужни за " въздържане на спомагателна съветска териториална експанзия ".

През 2016 година Съединени американски щати поддържаха повече от 62 000 военнослужещи в Европа , съгласно калкулации на Pew Research Center. За съпоставяне през 70-те година на XX век Съединени американски щати имаха към 250 000. Тази година Съединени американски щати изпратиха спомагателни 1000 бойци в Полша по отношение на многонационалните батальони като част от подсилване отбранителните качества на НАТО в Източна Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР