Началникът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин увери, че Москва

...
Началникът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин увери, че Москва
Коментари Харесай

Москва каза има ли запаси от "Новичок"

Началникът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин увери, че Москва няма ресурс от Новичок, нервнопаралитично вещество от вида, който съгласно Германия е употребен за отравяне на Алексей Навални.

"Те бяха унищожени в сходство с протоколите и разпоредбите на Организацията за възбрана на химическите оръжия " (ОЗХО), съобщи Наришкин, представен от медиите. Да се твърди противното би било "дезинформация ", добави той.

Началникът на съветското разузнаване съобщи също, че "когато Алексей Навални е напуснал съветската територия, в тялото му не е имало отровни субстанции " и добави, че Русия има "много въпроси по тази тематика към немската страна ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна изрази "недоумението " на Москва, която не е получила поисканите от Берлин данни за здравето на опозиционния водач.

Песков акцентира, че всички ще са удовлетворени, в случай че Навални се възвърне и сподели, че той е свободен да се върне в Русия, съобщи Ройтерс. Но Москва не схваща за какво, в случай че френски и шведски лаборатории са имали опция да изследват негови проби, Русия не е получила достъп до тях, добави представителят на Кремъл.

Навални е водеща фигура в съветската съпротива. На 20 август той беше признат в болница в Омск, откакто се почувства зле по време на пътешестване в аероплан. Той беше превозен до Германия два дни по-късно, изпаднал в кома.

Берлин твърди, че направените проучвания потвърждават, че опозиционният водач е бил токсичен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, основано през 70-те години от Съюз на съветските социалистически републики. В понеделник Берлин заяви, че френски и шведски лаборатории са удостоверили тези резултати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР