Началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова поема шефското място на

...
Началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова поема шефското място на
Коментари Харесай

Шефката на РУО Пловдив отива началник в МОН

Началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова поема шефското място на значим отдел в МОН, научи Дарик. Назначението й в министерството е след подписано съглашение и към този момент е за малко.

Временно на мястото на Киркова застава просветителният специалист Рангел Райчев, който има дълготраен стаж в пловдивското управлениепо образованието.

Припомням, че в обзорно изявление за Дарик радио Иванка Киркова съобщи, че провокациите сега вобразователната система са многочислени.

„ Трябва да се оправим с промените, да се приспособяваме към новите технологии, да осъвременяваме и да вършим учебните заведения привлекателни за учениците. Това не е елементарно, само че сигурно е допустимо “, разяснява тя.

Очакванията й за бъдещето на образованието в област Пловдив са свързани със основаването на стимулираща и новаторска просветителна среда, в която учениците да имат опцията да избират просветителния път, който дава отговор най-добре на техните ползи и благоприятни условия.

Иванка Киркова се върна на поста на шеф на Регионалното ръководство по образованието в Пловдив есента на предходната година, откакто беше нелегално уволнена и завоюва във Върховен административен съд делата против отстраняването си през 2021 година от поста. Преди това тя беше отпред на просветителната институция цели 8 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР