Началникът на полицията в Раковски Георги Илиев изнудвал заподозрени. Искал

...
Началникът на полицията в Раковски Георги Илиев изнудвал заподозрени. Искал
Коментари Харесай

Задържаният полицейски шеф в град Раковски е изнудвал търговец


Началникът на полицията в Раковски Георги Илиев изнудвал обвинени. Искал пари, с цел да приключи следствия против тях. Подробностите бяха изнесени от прокуратурата в Пловдив, съобщи NOVA.

Илиев беше арестуван в четвъртък с прокурорско разпореждане за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвиняване за рушвет и за изнудване. Той, дружно с двама свои чиновници, изнудвали търговец на контрабандни цигари да им заплати 20 000 лв., с цел да прекратят почнало против него следствие за противозаконна търговия с акцизни артикули. Сумата била платена в районното ръководство. Началникът взел от тази сума 1000 евро за себе си и дал на другите двама подчинени също по 1000 евро.

Схeмата стартира да се разплита около следствието на други двама служители на реда от Пловдив, които бяха арестувани предходната година. Оказа се, че те са направили три въоръжени грабежа, като единият от ударите е за към 300 000 лв.. Става въпрос за въоръжени грабежи на микробуси с контрабандни цигари.

"Извършителите са се показали за служители на реда. Спирали са за инспекция и са задържали лица, които са превозвали цигари без бандерол в микробуси. Един от съучастниците на тримата обвинени към сегашния миг се е сдобил със фотография на микробуса, цялостен с цигари, на потърпевшото лице. Той е бил изпратен по електронен път на началника на районното полицейско ръководство в Раковски, който от своя страна, дружно със своите подчинени, решил да изнудят и принудят лицето да съобщи 20 000 лв. ", оповестиха от прокуратурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР