Началникът на полицията в Отава подаде оставка след критики, че

...
Началникът на полицията в Отава подаде оставка след критики, че
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Отава хвърля оставка заради Конвоя на свободата

Началникът на полицията в Отава подаде оставка след рецензии, че не е направил задоволително, с цел да спре митингите против рестриктивните мерки поради COVID-19. Т.нар. " Конвой на свободата " сковава канадската столица и принуди премиера Джъстин Трюдо да задейства изключителни пълномощия, заяви Ройтерс.

Трюдо стана вторият канадски водач, който употребява в спокойно време изключителни ограничения по Закона за изключителните обстановки, който дава на управляващите необятни пълномощия, в това число опцията да пресечен финансирането на протестиращите и да подсилят провинциалните и локалните правоприлагащи органи с федерална полиция.
В провинция Онтарио оповестиха изключително състояние
На 11 февруари в канадската провинция Онтарио бе оповестено изключително състояние поради митингите на водачите на камиони, които парализи...
Прочети повече
Протестът на водачи на камиони приканва държавното управление да анулира наложителните ваксини и други ограничавания и е окупирал елементи от центъра на Отава от края на януари. Той също по този начин блокираше значим граничен пункт със Съединени американски щати, до момента в който не беше освободен през уикенда. Докато протестиращите към момента са пред канадския парламент и пред офиса на премиера, началникът на полицията в Отава Питър Слоли се отдръпна от поста си, заяви в Туитър Райли Брокингтън, общински консултант в Отава. Според Си Би Си Слоли ще разгласи публично решението си по-късно. Критиците твърдяха, че Слоли и други полицейски чиновници са били прекомерно снизходителни в метода към митингите, които са въодушевили подражаващи им придвижвания по целия свят и съставляват съществено предизвикателство за държавното управление на Трюдо.

Премиерът се обърна към изключителните компетенции, откакто стигна до заключението, че правоприлагащите органи не могат да се оправи с протестиращите, изключително в Отава. " Тази противозаконна окупация би трябвало да завърши, мерило на триумф ще бъде дали можем да възстановим веригите си за доставки? Можем ли да прекратим спирането на поминъка на хората, които разчитат на търговията със Съединените щати? ", сподели Трюдо пред кореспонденти, представен от 24 часа.

В рамките на Закона за изключителните обстановки министърът на финансите Кристия Фрийланд разгласи ограничения за задушаване на финансирането на протестното придвижване, като съобщи, че участниците могат да изгубят лицензите си за търговия, застраховките и достъпа до банкови сметки. Канадският министър на публичната сигурност Марко Мендичино съобщи, че е време полицията да стартира да употребява необятните си пълномощия, предоставени й по силата на канадския Закон за изключителните обстановки, който разрешава на държавното управление да забрани блокадите и да стартира да отстранява камионите на протестиращите, уточни Асошиейтед прес.

" Необходимо е органите на реда да поемат юздите, да използваме Закона за изключителните обстановки и да наложат ограничения ", сподели той късно през вчерашния ден, откакто Трюдо разгласи, че стартира да ползва изключителните ограничения. " Дадохме нови пълномощия на полицията и се нуждаем от тях, с цел да си свършат работата в този момент ". Членовете на държавното управление не показаха по кое време или къде ще стартират твърдите ограничения против самозвания " Конвой на свободата ". Мендичино съобщи, че към момента се прецизират последните елементи за това кои зони ще бъдат неразрешени за протестиращите.
Трюдо: Блокадите са опасност за канадската стопанска система
Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че блокадите, осъществявани от протестиращите водачи против антиковидните рестрикции в Канада, са...
Прочети повече
Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР