Началникът на отдел Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев е

...
Началникът на отдел Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев е
Коментари Харесай

Полицейски началник убил шофьор при челен удар е без обвинение

Началникът на отдел Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев е провокирал злополука, приключила със гибелта на другия водач. Към момента той е без повдигнато обвиняване, а околните на починалия се притесняват, че казусът може да бъде потулен.

Катастрофата е станала към 6 часа на 13 мартв село Невестино, област Кюстендил. Росен Любенов, на 45 години, пътува към хлебопекарната си в селото.

На завой обаче колата му е ударена челно от джип,който навлиза в платното за насрещно придвижване. Зад кормилото е шефът на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев.

Росен Любенов е превозен в болница с голям брой тежки контузии. Въпреки напъните на лекарите на 26 март мъжът умира.

" Много беше натрошен - прешлени, ребра, крайници...Воланът му беше върху краката. Не му стигаше въздух в белия дроб “,разказа вдовицата Милена Любеновапред Нова телевизия.

" Тате беше толкоз добър човек. Въобще не заслужаваше тези неща, които му се случиха ", сподели дъщерята на починалия Кристина.

„ Има следствено дело, има следствена загадка. Не мога да разясня “, съобщи шефът на Криминална полиция Захари Захариев.

При огледа е открит, че служителят на реда е нарушил разпоредбите за придвижване. Настилката е била мокра, а Захариев е карал с несъобразена скорост. На завой джипът му е навлязъл в насрещното и е блъснал челно колата на Любенов.

В кръвта на отговорния водач не е открит алкохол, написа в протокола на КАТ от злополуката.

Въпреки откритите обстоятелства досега на полицейския шеф не са повдигнати обвинявания. Причината – чакат се още експертизи.

Близките на починалия се притесняват, че казусът може да бъде потулен, тъй като Захариев е облечен във власт, макар че охранителна камера е записала злополуката.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова изясни, че се чакат резултатите от автотехническата експертиза, която би трябвало да покаже с каква скорост е карал Захариев.

По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров следствието по случая е преместено от Кюстендил в София.

Министерство на вътрешните работи също прави инспекция на трагичния случай. Не стана ясно дали Захари Захариев продължава да върви на работа или краткотрайно е отхвърлен, до привършване на следствието по случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР