Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Александър

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Александър
Коментари Харесай

Продължават посещенията на началника на отбраната и висшия команден състав на Българската армия в предприятия от националната отбранителна индустрия

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на защитата Александър Петков и представители на висшия команден състав на Българската войска посетиха българските предприятия „ Оптикс “ АД и „ Оптикоелектрон Груп “ ООД в гр. Панагюрище, които оферират новаторски решения за браншове защита и сигурност.

Представители на управленията на отбранителните компании показаха опциите на двата завода и тяхната продукция, пласирана на интернационалните пазари. Адмирал Емил Ефтимов организира среща и с кмета на община Панагюрище Никола Белишки.

Посещението е част от подетата от началника на защитата самодейност, с която военното и политическото управление, логистичните органи и отрасловите структури от Министерството на защитата, както и командирите на типовете Въоръжени сили, се срещат от близко с последните постижения на водещите предприятия от българската отбранителна индустрия. Визити към този момент бяха извършени във ВМЗ-Сопот и „ Самел-90 “ в Самоков.

„ След измененията от 1989 година Въоръжените сили не са консуматор на българската отбранителна промишленост. Поради дефицит на средства се откъснахме от нейните благоприятни условия. Сега би трябвало да си подадем ръка и да търсим взаимноизгодно съдействие “, съобщи началникът на защитата при срещите си с шефовете на двете предприятия.

Адмирал Ефтимов акцентира, че софтуерното обновяване и модернизирането на Българската войска са наложителни и без конкуренция. Той съобщи, че единствено по този метод ще съумеем да реализираме нужната оперативна съгласуемост с армиите от страните от Европейския съюз и НАТО. Той бе безапелационен, че напъните на Министерството на защитата са фокусирани към сполучливото осъществяване на главните капиталови планове за рационализация във допустимо най-кратки периоди.

„ Министерството на защитата подкрепя основаването на условия за оптимално присъединяване на предприятията от българската отбранителна индустрия в процеса на построяването и поддържането на отбранителните ни качества “, подчертава адмирал Ефтимов. Той акцентира, че присъединяване на националната ни промишленост в превъоръжаването на Българската войска ще сътвори условия и потенциал за следващо взаимоотношение при ремонта и поддръжката на новопридобитата техника. „ Това ще обезпечи нужната самостоятелност за осъществяването на тези действия, изключително в изискванията на рецесия – в това число и такава като здравната пандемия с COVID-19, и ще докара до възвръщаемост на обществените средства, вложени в построяването на отбранителни качества, както и до по-голяма степен на сигурност при доставките на нужната ни продукция “, заключи началникът на защитата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР