Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов представи анализ за състоянието

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов представи анализ за състоянието
Коментари Харесай

Началникът на отбраната представи анализ за състоянието на армията

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов показа разбор за положението на армията за 2021 година. Военно въздушните сили регистрират дефицит на часовете за хвърчене на водачите.

При сухопътните войски продължава рецесията за фрагменти. Като висш главнокомандващ на армията, президентът Румен Радев също участва на доклада.

След представянето му Стефан Янев и Емил Ефтимов направиха изказване пред медиите.

„ Благодаря на всички военнослужещи и цивилни чиновници от състава на въоръжените сили, тъй като както няколко пъти загатваме, хората са нашият най-съществен капитал. Усилията, които поставя управлението на Министерството на защитата, ще бъдат ориентирани точно към тях, тъй като разчитаме точно на тези хора”, съобщи Янев.

„ Българският народ би трябвало да знае, че мъжете и дамите в униформа работят в условия на ограничения, на незадоволителна материална осигуреност, само че могат да разчитат на тях”, сподели Емил Ефтимов.

По думите му анализът е почнал с отдаване на респект на подполковник Валентин Терзиев. „ Анализът и последното развиване на ситуацията бяха ориентирани към това какво ще ни би трябвало, за какво стигнахме дотук, можеше ли да избегнем този случай и по какъв начин продължаваме напред”, сподели още той.

„ Мисля, че следствието още не е завършило. Има процедурни елементи, които се изпълняват”, добави Стефан Янев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР