Началникът на оперативния щаб на въоръжените сили на Украйна ген.

...
Началникът на оперативния щаб на въоръжените сили на Украйна ген.
Коментари Харесай

Украински и полски генерали обсъдиха въпроси от двустранното военно сътрудничество

Началникът на оперативния щаб на въоръжените сили на Украйна ген. Серхий Наев и полският му сътрудник ген.-лейт. Томаш Пьотровски разискаха въпроси от двустранното военно съдействие, в това число потреблението на другите типове задгранично оръжие, доставяни на Киев. Това съобщи Укринформ, като се базира на известие на украинското командване в Телеграм.


Двете страни разискаха и обещаващи области във взаимоотношението сред двете страни, ситуацията със сигурността в района и способи за помагане на Украйна да отблъсне съветската експанзия.

По време на полемиките е отделено внимание и на редица въпроси, свързани с провокациите и заканите, произлизащи от разполагането на бойците на наемническата група „ Вагнер “ в Беларус. Наев посочи значимостта на това да не стопира обменът на сведения и опит сред украинското и полското командване.

Украинският военачалник срещна полския си сътрудник и с детайлите към потреблението на другите типове задгранично въоръжение и акцентира съответно нуждата от в допълнение образование на украинските военнослужещи в усвояването и поправянето на техниката полско произвеждане.
Пьотровски поддържа предлагането и изрази почитта си към украинските военнослужещи, сражаващи се против Русия. Той е добавил, че Полша ще продължи да дава непрекъсната и всестранна помощ на Киев.
Наев благодари на полския си сътрудник за поддръжката на Варшава за Украйна.
„ Полша оказва помощ доста за повишението на отбранителните качества на Украйна, а това е значим и неоспорим принос за успеха над агресора “, уточни украинският пълководец.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР