Началникът на клиниката по очни болести в Александровска болница доц.

...
Началникът на клиниката по очни болести в Александровска болница доц.
Коментари Харесай

Доц. Александър Оскар е подал оставка като член на борда на директорите на Александровска

Началникът на клиниката по очни заболявания в Александровска болница доцент Александър Оскар е подал оставка като член на борда на шефовете на лечебното заведение. Това потвърдиха от болничното заведение за news.bg .

Доц. Оскар бе определен за доктор на 2020 година Бившият здравен министър Костадин Ангелов бе шеф на болничното заведение преди да стане министър в кабинета " Борисов-3 ".

Припомяме, , шеф на Очната клиника и представител на страната в борда на шефовете на болничното заведение подаде сигнал и до комисията по проверка в 45-ото национално заседание. В сигнала си той написа, че последните 14 съвещания действително не са се провели, а той е " натискан " да подпише протоколи за тях. Това е една от най-големите държавни лечебни заведения, която изразходва годишно към 45-50 милиона лв.. Председателят на комисията Мая Манолова бе споделила, че при нея са отишли и други шефове на клиники, които по думите й били възмутени по какъв начин се харчат милиони левове с еднолични решения.

От Българския лекарски съюз изпратиха позиция, с която упорстват да има инспекция в Александровска и резултатите от финансовото положение на болничното заведение да бъдат оповестени.
 Университетските лечебни заведения желаят обстоятелства за нарушавания, а не отзиви в медиите
Университетските лечебни заведения желаят обстоятелства за нарушавания, а не отзиви в медиите

Да не се накърнява престижът на УМБАЛ " Александровска " и болница " Лозенец "

От браншовата организация с безпокойствие наблюдават разразилия се публичен спор във връзка публикуваните в медийното пространство данни за финансовото положение на УМБАЛ " Александровска " и последствията, произлизащи от него.

Медийните престрелки, злепоставянето на сътрудници и изнасянето на информация, инспекцията, за която към момента е в ход, освен уронва престижа на лечебното заведение и медицинския личен състав, работещ там, само че и разрушава доверието на обществото в " УМБАЛ " Александровска " и българското опазване на здравето , пишат от БЛС.
 От БЛС също желаят да се проучва високата смъртност по време на пандемията у нас
От БЛС също желаят да се проучва високата смъртност по време на пандемията у нас

Отхвърлят мнението, че не са положили грижи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР