Началникът на кабинета „Петков” Лена Бориславова направи коментар пред NOVA

...
Началникът на кабинета „Петков” Лена Бориславова направи коментар пред NOVA
Коментари Харесай

Лена каза кога Петков ще подаде оставка

Началникът на кабинета „ Петков” Лена Бориславова направи коментар пред NOVA след изказването на водача на „ Има подобен народ” Слави Трифонов, че партията напуща обединението. По думите ѝ се има вяра, че могат да бъдат открити 12 кардинални депутати в Народното събрание, които да поддържат държавно управление на малцинството.

„ Ние се разгласяваме срещу корупцията и разходването на държавен запас без отчетност и за нас това е водещото начало. Всеки, който желае да стане част от държавното управление или да остане в него, би трябвало да застане зад тази кардинална позиция с дейности. Някои министри от Има Такъв Народ не са подготвени да отстояват тези принципи”, акцентира тя.

Бориславова уточни, че не е чула същински аргументи от Слави Трифонов за какво се изтеглят министри от кабинета, когато се гласоподава бюджет. „ Не чух рационални причини. Това, което чух от Гроздан Караджов и Тошко Йорданов беше „ пари, пари, пари. Искаме пари”, добави тя.

На въпрос чий министър е Гроздан Караджов, Бориславова отговори: „ Това, което на нас ни е казано за него, е че той е един посредник”. И добави: „ Това, което ние сме правили постоянно е да слагаме механизми, доколкото разрешава държавният ред и Народното събрание. Да бъде прокарана всякаква отчетност”, посочи началникът на кабинета.

Според нея „ Има подобен народ” е саботирала от самото начало всяка една стъпка, обвързвана с надзор и правосъдна промяна. „ Този съдружен сътрудник слага това изискване да бъде реформирана КПКОНПИ, при което да има право на несъгласие при осъществяване на следствия и стигане на действителни резултати”, изясни тя.

Началникът на кабинета изясни, че ще бъде публикувана информация по какъв начин се разходват 9 милиарда, за които загатна Слави Трифонов, и ще се види, че това е ставало безусловно транспарантно с разпореждане на Министерския съвет - с присъединяване на всички министри.

По тематиката за Република Северна Македония и обвиняванията, че има втори кабинет със съветници, който взема решение външнополитическите въпроси, Бориславова сподели: „ Представяте ли си по какъв начин един консултант взема решение за външната политика. Съветниците не вървят на интернационалните конгреси. Преговорите сега се водят само и единствено от външния министър”.

Тя изясни, че кабинетът ще подаде оставка, когато бъдат принудени да създадат компромис, на който не са склонни и не могат да движат промените, които са дали обещание. „ Когато оставането на власт е обречено на безсмислено стоене на някакви позиции. Все още имаме опция да стъпваме напред”, е нейното мнение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР