Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова даде

...
Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова даде
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Човек от списъка на премиера организира протести

Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова даде брифинг след извършеното постоянно съвещание на Министерския съвет през днешния ден.

Три значими точки са разисквани на съвещанието, заяви Бориславова.

Първата е във връзка самодейността за планувани митинги на Министерство на вътрешните работи. Премиерът през днешния ден ще организира срещи с представители на евентуално протестиращите групи, на които ще бъдат разисквани техните проблеми.

На оперативно съвещание бяхме осведомени от вътрешния министър Бойко Рашков, че организация тече в цялата страна измежду престъпно проявени лица, които против възнаграждение биват подтиквани към митинг. Част от тях са и купувачи на гласове, известни на органите на Министерство на вътрешните работи. Има данни че най-малко едно от лицата в листата на премиера също има данни, че взе участие в организацията, изясни Бориславова.

На съвещанието на Министерски съвет са признати три точки по отношение на дефицитите на армията.

Една от тях е за придобиване на радиокомуникационно съоръжение за танкове и военни машини на стойност 35 млн. лв.. Други две решения са за одобрение на капиталовите разноски, залегнали в бюджета за възстановяване на подвижността на силите за специфични интервенции с разход 60 млн. лева, както и готовност на танковите формирования на стойност почти 99 млн. лева

С решения на Министерски съвет са признати и решения за промени в Наказателния кодекс, заяви още Лена Бориславова.

По тематиката за АЕЦ " Белене " - има съдружно съглашение, в което е залегнало развиването на нуклеарната ни енергетика. Предстои разбор кой план - " Белене " или " Козлодуй " е по-добър, отговори Бориславова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР