Началникът на кабинета коментира опитите отношенията между нея и Кирил

...
Началникът на кабинета коментира опитите отношенията между нея и Кирил
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Ще направим всичко възможно да не се стига до нови избори

Началникът на кабинета разяснява опитите връзките сред нея и Кирил Петков да бъдат компрометирани
„ Мисля, че господин Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази коалиция. „ Продължаваме промяната “ застава твърдо зад личността на Кирил Петков като министър председател, тъй като той може със своята увереност и мощна воля да не разреши източване на държавни пари и корупционни сделки“.Това съобщи в „ На Фокус ” началникът на кабинета Лена Бориславова.

На въпрос дали е допустима ротация, в която Асен Василев да стане министър-председател, а Петков финансов министър, началникът на премиерския кабинет съобщи: „ Не я изключвам, само че не сме я обсъждали.“

„ Ако се фокусираме върху образеца, който е прочут на цялото общество – приказвам за избора за шеф на Българска народна банка. Там доста ясно видяхме кой е съдружният сътрудник, който се държи властническо, който тропа по масата и споделя или тази персона, или никой друг“, добави тя.

Бориславова разяснява изявлението, което водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов даде пред Радио Дарик по-рано в неделя.

„ Моето усещане от изявлението с господин Трифонов е, че той моли по какъв начин другите съдружни сътрудници би трябвало да се вслушат в него и по какъв начин те би трябвало да са виновни. Той не носи отговорност за това, което се случва и в случай че не е неговото, не може да е нищо друго. В момента сътрудниците от Има Такъв Народ не престават да не си подвигат телефоните и не можем да обсъждаме каквито и да било разновидности за ръководството и коалицията“, добави началникът на кабинета.

Бориславова отхвърли да разяснява за какво Слави Трифонов разгласи, че Има Такъв Народ напуща обединението, само че съгласно нея повода не е бюджетът.

„ Аз персонално се обадих на господин Балабанов вечерта преди Министерския съвет да попитам дали да чакаме изненади от тяхна страна. Тогава след 40 минути той ми върна позвъняване и отговорът беше „ не ”. Вместо това на идващия ден видяхме в Министерски съвет едно държание, което наподобява на това на ГЕРБ – боричкане на столове, тряскане на порти, демонстративно овакантяване по времето на гласоподаване на бюджета. Бюджет, от който зависи промяната на пенсиите, данъчните облекчения за работещи родители ”, сподели тя.

И добави, че „ не може да си изясни безотговорното и аморално държание на Има Такъв Народ ”.

„ Това, което би трябвало да направи всеки един виновен политик, е да се опита да не хвърли страната в безпорядък ”, разясни Бориславова.

Тя разясни, че министерските оставки няма да бъдат гласувани, до момента в който бюджетът не мине в Народно събрание. Относно информацията, че Андрей Гюров ще се кандитира за поста на министър на външните работи, Бориславова съобщи, че това е нечиста сделка.

Шефът на кабинета счита, че пояснението на Трифонов, че Има Такъв Народ излиза от обединението поради Северна Македония, е илюзия.

„ През последните дни виждате, че министър председателят ясно сподели даже на канцлера Шолц, че Скопие би трябвало да признаят българските жители. Няма отмятане от съдружното съглашение.“, счита Лена Бориславова.

Според нея същинската причина за напускането на Има Такъв Народ се крие в смяната на санитарния надзор в „ Капитан Андреево“.

Шефът на кабинета разяснява и опитите връзките сред нея и Кирил Петков да бъдат компрометирани.

„ И двамата сме коментирали нещата с нашите близки и имаме тяхната цялостна поддръжка. Това е единственото доказателство, че нещата, които вършим са подразнили хората, които финансират тези медии. Има няколко субекта, които може да стоят зад сходна офанзива. Човек в никакъв случай не може да е квалифициран за такава офанзива, само че ние продължаваме напред“, безапелационна бе Лена Бориславова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР