Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на

...
Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Киев очаква скоро да навлезе в Крим

Началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна генерал-майор Кирило Буданов в петък изрази убеденост, че украинските сили скоро ще навлязат във краткотрайно окупирания Крим.

Това изказване направи шефът на украинското разузнаване в коментар за ТСН, представен от " Укринформ ".

Буданов не уточни съответна дата за деокупацията на Крим, само че удостовери, че това ще стане " скоро ".

В същото време Буданов назова опасността от Беларус нереалистична и акцентира, че разполагането на наемници на Вагнер в Беларус въобще не плаши Силите за защита на Украйна.
 Резников даде обещание още удари по Крим и Керченския мост
Резников даде обещание още удари по Крим и Керченския мост

Нормално е да се нарушават линиите на доставяне на съперника

Според шефа на разузнаването на Украйна няма количествено нарастване на запасите на съветските окупационни войски. Числеността им остава същата, само че непрекъснатите мобилизационни старания разрешават на Русия непрестанно да попълня загубите на персонален състав.

Припомняме, че президентът на Русия Владимир Путин приказва на 27 юли в Санкт Петербург за новата фаза на украинското контранастъпление.

Новото този път беше, че Путин косвено назова оценката си за съветските загуби - " Москва извънредно рядко показва броя на починалите съветски военни, тези числа се разминават както с оценката на Киев, по този начин и с оценката на специалистите.

" Освен военна техника, несъмнено, съперникът има доста огромни загуби в персонален състав - над 200 души. За страдание и ние не минахме без загуби. Но разликата е колосална - на моменти над 10 пъти по-малко от врага ", споделя съветският водач.
 Украйна се похвали с
Украйна се похвали с " сполучлива интервенция " в Крим

След като проруските управляващи на полуострова оповестиха за пожар във боен склад

Относно Крим, украинското вътрешно разузнаване (СБУ) пое на 26 юи отговорност за саботажна интервенция, която нанесе съществени вреди на съветския Керченски мост, който свързва окупирания Крим с Русия.

Васил Малюк, ръководителят на Службата за сигурност на Украйна (SBU), заяви, че неговата организация стои зад офанзивата.

Мостът беше водещ план за съветския президент, който го отвори за придвижване през 2018 година.

Той послужи като основен маршрут за доставяне на съветските сили, откакто Москва нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година, изпращайки сили от Крим да завладяват елементи от Херсонската и Запорожката област на Южна Украйна.
 Путин призна за новата фаза на украинското контранастъпление
Путин призна за новата фаза на украинското контранастъпление

Той приказва и за съветските загуби - те били " колосално по-малки " от украинските

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников съобщи на 25 юли в изявление за Си Ен Ен, че въоръжените сили на Украйна ще продължат да нанасят удари по Керченския мост и Кримския полуостров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР