Началникът на Главното (разузнавателно) управление (ГРУ) на Генщаба на руските

...
Началникът на Главното (разузнавателно) управление (ГРУ) на Генщаба на руските
Коментари Харесай

Почина шефът на руското военно разузнаване 

Началникът на Главното (разузнавателно) ръководство (ГРУ) на Генщаба на съветските въоръжени сили генерал-полковник Игор Коробов умря на 63-годишна възраст "след тежко и дълготрайно боледуване ", заяви източник от министерството на защитата, представен от ТАСС и Ройтерс.

Завършвайки най-реномирани съветски военни учебни заведения и академии, Коробов работи във военното разузнаване от 1985 година на разнообразни длъжности в ГРУ, владее няколко непознати езика. Назначен е за шеф на ГРУ с декрет на съветския президент от януари 2016 година, като в същото време е и заместник-началник на Генералния щаб. Награден е с доста ордени и медали.

В известието на министерството се споделя, че починалият военачалник е "забележителна персона, правилен наследник на Русия и родолюбец на своята татковина ".

ГРУ е най-известната съветска разследваща работа на Запад, упреквана за поредност от дръзки офанзиви. Именно нейни чиновници бяха упрекнати от Англия за отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в британския град Солсбъри през март т.г. Русия отхвърля тези обвинявания.

Коробов наред с други чиновници на ГРУ бе в американския санкционен лист поради дейности, които "подкопават сигурността от страна на съветското държавно управление ", напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР