Началникът на Генералния щаб на френската армия ген. Пиер дьо

...
Началникът на Генералния щаб на френската армия ген. Пиер дьо
Коментари Харесай

Началникът на френската армия хвърли оставка заради орязването на разходите

Началникът на Генералния щаб на френската войска ген. Пиер дьо Вилиер е подал оставка, откакто не се е съгласил с президента Еманюел Макрон за орязването на военните разноски, което държавното управление възнамерява, оповестяват френските медии.

Дьо Вилиер съобщи по-рано, че не поддържа орязването на разноските в бюджета за защита и добави: " Може да съм малоумен, само че знам по кое време съм подобен. "

Генералът също по този начин добави в профила си във " Facebook ": " Никой не заслужава да бъде сляпо следван. "

През уикенда Макрон разяснява, че Дьо Вилиер трябвало да е наясно кой командва и акцентира, че в случай че шефът на Генералния щаб и президентът не са съгласни един с различен, " началникът на Генералния щаб си отива ".

Ген. Пиер дьо Вилиер разяснява в преднамерено изказване, че повече не може да " подсигурява устойчивостта на модела на армията ", което счита за належащо, с цел да подсигурява защитата на Франция.

Френското държавно управление през предходната седмица разгласи огромни бюджетни съкращения, с цел да приведе недостига в границите на условията на Европейски Съюз от най-много 3 %.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР