Началник - сектор Икономическа полиция в Пазарджик Неделка Преждарова е

...
Началник - сектор Икономическа полиция в Пазарджик Неделка Преждарова е
Коментари Харесай

Шефката на Икономическа полиция в Пазарджик е крадяла от аптека

Началник - бранш " Икономическа полиция " в Пазарджик Неделка Преждарова е била засечена да взема козметичен артикул от аптека в града, без да го заплати, оповестява TrafficNews.

Тя била видяна от чиновник на магазина да смъква опаковката на крем, а по-късно прибрала тубата в чантата си. Опаковката е била свалена, защото тя е маркирана с чип и при опит да се изнесе без продуктът да е заплатен, издава звуков сигнал.

От магазина подали сигнал, който стигнал до дирекция " Вътрешна сигурност ", които са документирали случая. Събрани са показания от чиновниците на дрогерията, свалени записите от охранителните камери. Доказателства са предадени на прокуратурата, само че се оказало, че там не могат да образуват досъдебно произвеждане поради ниската цена на стоката. Цената на крема била към 20 лв., които след разразилия се скандал, полицайката е платила.

Ръководството на Областната дирекция на полицията в Пазарджик е известено. За осъщественото закононарушение е докладвано и на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. " По данни на Вътрешна сигурност има открито осъществено закононарушение от управителен чиновник. В регионалната дирекция към този момент е формирано дисциплинарно произвеждане за тежко дисциплинарно нарушаване ", разяснява шефът на пресцентъра на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Заради кражбата Преждарова евентуално ще загуби работата си и ще бъде уволнена дисциплининарно. Според осведомени, тя ненадейно е излязла в болнични.

Отказът на прокуратурата да образува досъдебно произвеждане е меко казано чудноват, защото публичната заплаха поради поста, който Преждарова заема, не е за занемаряване. Ако държавното обвиняване образува дело, въпреки и след това да го приключи или наложи административно наказване, това ще бъде отразено в досието на служителя. В другия случай на отвод, прокуратурата на процедура я оневинява.

Шефката на Икономическа полиция е работила като учителка, само че кариерата си в системата на Министерство на вътрешните работи стартира като дознател. След това става шпионин. Докато Йордан Рогачев е отпред на дирекцията в Пазарджик тя израства до шеф отдел, а по-късно оглавява и бранша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР