Наблюдаващите прокурори разрешават публикуване на одитния доклад на системата за

...
Наблюдаващите прокурори разрешават публикуване на одитния доклад на системата за
Коментари Харесай

Прокуратурата позволява на ВСС да оповести одита на системата за случайно разпределение на дела

Наблюдаващите прокурори позволяват издание на одитния отчет на системата за инцидентно систематизиране на правосъдни каузи. Това излиза наяве от известие на прокуратурата.
Според преценката на прокурорите, оповестението на информацията няма да затрудни следствието и определяне на обективната истина по делото.
В писмото до представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев е маркирано, че " преценка на Пленума на Висш съдебен съвет е дали, по кое време и в какъв размер да стане разгласяването на " Доклад от тест за навлизане ", дали наличието му не съставлява държавна загадка, както и дали това оповестяване не би попречило на действието на структурите на правосъдната власт ".
Припомняме, че при полемиката на Пленума на Висш съдебен съвет на 9 април основният прокурор Иван Гешев застъпи мнение, че одитът може да бъде оповестен, само че с известни корекции на информация, която в случай че бъде оповестена обществено, може да бъде употребена за пробив на системата.
Още: " Христо Иванов: Висш съдебен съвет да изясни за какво още работи деловодна система, която трябваше да е краткотрайна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР