Наблюдаващите прокурори по производството за предполагаемия атентат срещу главния прокурор

...
Наблюдаващите прокурори по производството за предполагаемия атентат срещу главния прокурор
Коментари Харесай

СГП забрани разгласяване на подробности за взрива срещу Гешев

Наблюдаващите прокурори по производството за хипотетичния атентат против основния прокурор Иван Гешев не са разпореждали осъществяването на процесуално-следствени дейности с присъединяване на експерт, отвън листата на движимостите лица на способния съд и което не дава отговор на условията на Наредба № Н-1 от 14.02.2023 година за вписването, квалификацията и възнагражденията на движимостите лица.
Прочетете още
Не са позволили на местопроизшествието и лица, които нямат право да бъдат там. Това се споделя в известие на Софийска градска прокуратура, в чиято компетентност е случая.

" Предвид множеството тълкования на случая в общественото пространство и основаването на спънки за откриване на обективната истина, на 11.05.2023 година наблюдаващите прокурори са издали разпореждане, с което се указва съблюдаване на нормата на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс с оглед неразгласяване без позволение на наблюдаващ прокурор на материали от воденото следствие.

СГП показва противоречие с всички мнения и тълкувания, направени досега, защото досъдебното произвеждане е в начален стадий и не са събрани и тествани всички доказателства, въз основата на които може да се доближи до безапелационен извод по отношение на случилото се на 01.05.2023 година ", показват от прокуратурата.

Оттам прецизират, че управлението и надзорът върху следствието се реализира от екип от трима прокурори, които са избрани на правилото на инцидентния асортимент в сходство с член 9, алинея 1 от Закона за правосъдната власт.

Разследването по делото се прави и ще продължи да се прави обективно, всестранно и цялостно, в сходство с всички условия на закона, твърдят от Софийска градска прокуратура
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР