Наблюдаваме звездите с българския олимпийски отборДнес в 20:00 ч. всеки,

...
Наблюдаваме звездите с българския олимпийски отборДнес в 20:00 ч. всеки,
Коментари Харесай

Наблюдаваме звездите с българския олимпийски отбор
Днес в 20:

Наблюдаваме звездите с българския олимпийски тим
Днес в 20:00 ч. всеки, който желае да се допре до звездите и да научи най-интересното за нашата слънчева система ще може да следи небето в компанията на ръководителите и състезателите от българския олимпийски тим. Събитието на СООПН ще се организира до основния вход на НДК, оповестиха уредниците.

Дори и да не знаете, вие към този момент сте астрономи! Всеки път, когато вдигнете взор към небето и видите Луната, забележите Зорницата или Вечерницата, или пък видите падаща звезда, вие на процедура правите астрономическо наблюдаване.

Във вечерта на 21 юли (събота) всеки, който желае да се допре до магията на галактическите тела, ще може да се срещне с българските олимпийци по астрономия и техни ръководители, и да разкрие тайните на небето благодарение на модерна телескопна техника. Събитието на Сдружение на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН) ще се организира от 20:00 ч. до основния вход на НДК и ще чака всички запалянковци да пропътуват стотици хиляди километри благодарение на телескоп. Наблюденията ще бъдат съпроводени с любопитни обстоятелства от Алексей Стоев – началник на олимпийския тим по астрономия и Васил Николов, Тодор Кюркчиев, Светлин Тотев, Владимира Иринчева и Калина Стоименова /състезатели/. Съорганизатори на събитието са Българската академия на науките и Български туристически съюз. През 2016 година сходно събитие даде опция на дребни и огромни да следят звездите и небесните обекти дружно със състезателите за годината.

Специалната вечер, която дава обещание чисто небе и неизмеримо прекарване ще сложи и акцент на DMS акцията, инициирана от СООПН, която цели набирането на средства за профилирана подготовка и уреди на олимпийските тимове по естествени науки. „ Подготовката на всички тимове и обезпечаването на нужни условия е ключът към впечатляващите резултати, които българските олимпийци от всички науки реализират. Вярваме, че всеки може да се включи със собствен принос в този развой - от бизнеса до индивида, който се гордее с тези резултати “, разяснява Алексей Христов, ръководител на СООПН. Всеки, който желае да се включи в акцията, може да остави своя принос по време на събитието на 21 юли, а в подмяна да получи тематична значка.

Ако желаете да подкрепите олимпийските тимове по естествени науки, можете да изпратите SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777, на цена 1 лева за клиенти по контракт към мобилните оператори. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР