Наблюдаваме рядко астрономическо явление. Меркурий преминава пред Слънцето и ще

...
Наблюдаваме рядко астрономическо явление. Меркурий преминава пред Слънцето и ще
Коментари Харесай

Наблюдаваме феноменално асторномическо явление СНИМКИ

Наблюдаваме рядко астрономическо събитие. Меркурий минава пред Слънцето и ще може да бъде следена на множеството места по света, съобщавa bTV.

Транзитът на Меркурий се случва единствено 13 пъти за 100 години, а идващият път, когато ще може да се следи, е през 2032 година от Северна Америка.

Явлението стартира в 14:35 ч. българско време и ще продължи повече от пет часа, до момента в който Меркурий минава от едната страна на Слънцето към другата.

Космическият феномен ще бъде забележим в източните щати на Съединени американски щати, в Канада, в Централна и Южна Америка. Останалата част на света - Северна Америка, Европа и Африка, ще стане очевидец на част от спектакъла, до момента в който Азия и Австралия ще бъдат изключени от него.

Ще бъдат нужни специфични защитни средства за очите за наблюдаването на феномена. Меркурий ще бъде единствено една дребна точка на фона на Слънцето, тъй че НАСА предлага да се употребява телескоп със сертифициран безоблачен филтър.

Уебсайтът на Обсерваторията за динамичност на Слънцето демонстрира съвсем в действително време изображения на преноса, тъй че не е нужно да пропускате това рядко събитие, без значение къде се намирате.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР