Наблюдаваме процес на африканизация на българската политика, защото това е

...
Наблюдаваме процес на африканизация на българската политика, защото това е
Коментари Харесай

Наблюдаваме процес на африканизация на българската политика, има междуплеменна война за взаимно унищожение, смятат доц. Цеков

Наблюдаваме развой на африканизация на българската политика, тъй като това е африканският метод. Няма разговор за общото богатство. Наблюдаваме междуплеменна война за взаимно заличаване Не бива да се претупват измененията, би трябвало да има необятна полемика ". Това съобщи докторът по конституционно право доцент Борислав Цеков в " Денят стартира ".

" Няма по какъв начин да приказваме за господство на конституцията без висшите конституционни органи да извършват свои съществени пълномощия, свързани с витално значими сфери на държавния, обществения и икономическия живот ", сподели той.

" Има тълкувателно решение на конституционния съд по отношение на инспектората, след което има и едно определение по отношение на Висш съдебен съвет. Там има доста сериозна рецензия към Народно събрание като орган по избора, само че се признава, че няма ефикасен инструмент, с който Народно събрание да бъде насила да си реализира конституционно вменените отговорности ", посочи юристът от Инициатива " Правосъдие за всеки " Емил Георгиев.

Според Емил Георгиев политическото болшинство си е сложило за цел конституционните промени и бюджета.

" След като се реализира консенсус е въпрос на политическа договорка да има някакво поредност в избора на регулаторите ", изясни той.

По думите на доцент Борислав Цеков регулаторните и контролни органи в страната имат основно значение за цели браншове.

" Комисията за защита на конкуренцията - голямо въздействие, Комисия за отбрана от дискриминирането, също извънредно значим орган ", разяснява докторът по конституционно право.

Според юристът от Инициатива " Правосъдие за всеки " има доста неясноти и липса на претекстове за оферти.

" Имаше огромни неясноти по какъв начин избрани разпореждания въобще се появиха, кой е техният създател. Няма претекстове по редица оферти, което е неприемливо. Сякаш се задава някакъв консенсус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР