Наблюдаваме много странна метаморфоза на президента, който даде път на

...
Наблюдаваме много странна метаморфоза на президента, който даде път на
Коментари Харесай

Политолог: Шансовете за съставяне на кабинет с първия мандат клонят към нула

Наблюдаваме доста странна трансформация на президента, който даде път на Асен Василев и Кирил Петков в политиката. Сега внезапно виждаме един изострен и сериозен звук, който не излиза наяве на какво се базира. Не излиза наяве какви са греховете на тази нова партия, която се оказа, че го е излъгала. Той би трябвало да е по-конкретен. Това, което виждаме от през вчерашния ден е открита война. Това съобщи политологът доцент Милен Любенов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз във връзка номинацията на ГЕРБ за министър председател в лицето на неврохирурга проф. Николай Габровски.

„ Оня ден се случи нещо друго – Продължаваме промяната (ПП) внесоха сигнал до ДАНС за дейности на шефа на БАБХ и той бе освободен. Тази тематика не се разяснява в общественото пространство и има ли връзка със сигнала “, пита се той.

„ Виждаме поредност от дейности в тази посока. В България има доста насъбрани проблеми в имиджов проект. Технически сме подготвени за Шенген от 2011 година, само че сме блокирани. Трябва да си дадем сметка, че става дума за систематични проблеми “, уточни Любенов.

„ Имаше поддръжка за Политическа партия предходната година. Напреженията потеглиха от началото на годината и те бяха свързани с измененията в „ Булгаргаз “. Тогава пристигнаха първите упреци от президента. Явно е желал да има по-сериозно въздействие в кабинета „ Петков “. Очевидни са упоритостите на Румен Радев да има по-голямо въздействие върху българския политически развой “, изясни политологът.

„ Шансовете клонят към нула. Вчера в последния миг, театрално бе показан претендентът за министър-председател. Най-малкото можеше претендентът да бъде разискван с евентуалните съдружни сътрудници. Не виждам късмет за осъществяване на първия мандат. Вероятно това е разиграване на вид експертен кабинет, което е и загрявка за третия мандат. Ако няма предварителна поддръжка за държавно управление, опитът да се снесе няма да събере повече от депутатите от ПГ на ГЕРБ-СДС “, предвижда политическият анализатор.

„ Кабинет с третия мандат може да се сформира според от това на кой бъде възложен. Ако се връчи на Българска социалистическа партия това ще бъде обричане на крах. Ако е на Стефан Янев, е допустимо някакво държавно управление във формат „ хартиена коалиция “, само че то няма да може да извърши промени. Има заплаха да влезем в серпантина от избори. Трябва самите партии да премислят своето държание, с цел да станат допустими сътрудници за други партии “, сподели още доцент Милен Любенов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР