Наблюдаваме едно много силно его, което се харесва за имиджа

...
Наблюдаваме едно много силно его, което се харесва за имиджа
Коментари Харесай

Иво Инджов: Коалицията ще оцелее, ще управлява поне до местните избори

Наблюдаваме едно доста мощно его, което се харесва за имиджа на Костадинов и Хазарта. Но е значимо да кажем къде е естествената граница на политическото спектакъл. В Народното събрание би трябвало да има детайл на политически спектакъл, Народно събрание е място за сюжети, за сценографии, това е мястото където да се постановат тези и коват закони. Но когато политическият спектакъл се трансформира в самоцел, какъвто е конфликта на двама депутати и държанието на Хазарта – те отблъскват електоратите, които желаят да чуят действителен конфликт на хрумвания.

Така разяснява в ефира на Нова ТВ политологът Иво Инджов вчерашното държание на депутатите Костадин Костадинов от „ Възраждане “ и Христо Петров (Ицо Хазарта) от Има Такъв Народ в Народното събрание през вчерашния ден, които бяха демонстрирани в наличието на деца, пристигнали да се срещнат с работата на народните представители.

Те за това са определени тези хора. Да не се лъжем. Вие, в случай че сте последовател на Костадин Костадинов, най-малкото, което желаете да прави в прави в Народното събрание е да се спречква с някакви хора. Ако сте дали своят вот за Христо Хазарта – евентуално имате поради неговото творчество, което споделя доста неприятни работи за политическата класа. Едва ли сте дали своят вот за него, тъй като е добър по латински, примерно, разяснява на собствен ред другия участни в дебата соцологът Първан Симеонов.

„ Тук се играе за своите. Те знаят, че непознатите няма да ги харесат. Номерът е да стегнеш своите. Арман Бабикян – примерно, хвърляха яйца, риба, по някакви здания, те като влязоха в Народното събрание – влязоха с такава публично поръка – да разчупят модела, да им натрият носа. За страдание това е новото нормално”, добави той.

Според Иво Инджов предварителните избори са тези, които ще смъкват тази коалиция. Но те се отсрочват до локалните избори, когато ще имаме избори евентуално две в едно. Защото до тогава зареждането на личната клиентела на партиите ще бъдат фактори, които ще разсеят разграничителните линии…Правителството ще си ръководи, в случай че ветото за районен съд Македония не го катурне, само че евентуално ще се намерят взаимни отстъпки и по тази тематика. Това държавно управление ще оцелее. И случки като тези в Народното събрание през вчерашния ден, не би трябвало да ги надценяваме, тъй като България е детска градина, в съпоставяне със протичащото се в други страни, разяснява политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР