Наблюдава се повишение на потребителския интерес към електронните разплащания за

...
Наблюдава се повишение на потребителския интерес към електронните разплащания за
Коментари Харесай

Харчим по 134 лв. на месец за забавление

Наблюдава се покачване на потребителския интерес към електронните разплащания за действия в свободното време. Най-често потребителите избират своята дебитна или кредитна карта, с цел да платят за три вида превозване на свободното време: 53% от респондентите вършат резервация за отмора, 40%  – заплащат сметката в ресторант или друго заведение, а 39% –  купуват книги и списания. Средната сума, която потребителите заплащат на месец за развлечение с дебитна или кредитна карта, е 134 лв.. Това демонстрира изследване на Visa, показано от Красимира Райчева управител на компанията в България

Проучването демонстрира още, че мъжете заплащат най-много за почивки (56%), до момента в който дамите постоянно купуват книги и списания (42%). Дебитните и кредитните карти са най-често средство за разплащане в питейни заведения и заведения за хранене – употребяват се няколко пъти месечно от 35% от потребителите, които избират този метод на развлечение. Книги и списания купуват с карта един път месечно 24% от респондентите, които избират да четат в свободното си време, а най-често един път на шест месеца заплащат с карта самолетни билети (44%) и почивки (40%).

Други известни действия през свободното време за българския консуматор са визитите на театрални постановки, кино прожекции или концерти (48%), както и спортни занимания (17%), които се подреждат след трите любимеца: четене на книги и списания (62%), излизане на ресторант, бар или кафе (56%) и резервация на отмора (53%).

Когато закупуват онлайн артикули и услуги за свободното време, най-често потребителите избират разплащания с дебитна или кредитна карта през уеб страницата на търговеца (42%). От тях 38% живеят в страната по отношение на 28%, които живеят в София. Въпреки че това е желан метод на разплащане най-вече за консуматори на възраст сред 18 и 34 години (37%), разликата по отношение на потребителите сред 35 и 65 години е дребна, защото 32% от тях също пазарят онлайн с дебитна карта. Проучването демонстрира, че към момента 30% от потребителите избират разплащания в брой, а 12% заплащат през ePay.

Потребителите все по-често употребяват електронните разплащания в своето всекидневие, като показват за съществени аргументи удобството, сигурността, лекотата и лесното следене на разноските.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР