Наблюдатели на изборните и политическите процеси не очакват висока избирателна

...
Наблюдатели на изборните и политическите процеси не очакват висока избирателна
Коментари Харесай

Социолози не очакват вълна от избиратели с хартиена бюлетина

Наблюдатели на изборните и политическите процеси не чакат висока изборна интензивност, както и активиране на гласоподаватели поради избора, който ще имат сред хартиена бюлетина и машинно гласоподаване. В студиото на Българска национална телевизия социолози и политолози разясниха идната предизборна акция.

Димитър Ганев, социологическа организация Тренд, вижда демотивация в част от жителите поради невъзможността да се реши политическата рецесия. Затова и предвижда по-ниска изборна интензивност.

Промените в изборните правила разрушават доверието на хората. Към това се прибавят и няколко зле проведени вота. Според Димитър Ганев по време на изборите има деформиран избор, само че в никакъв случай не е имало имитация на изборите.
анкета
За кого ще гласувате?
ГЕРБ/СДС ПП/ДБ Движение за права и свободи Възраждане Българска социалистическа партия Български напредък Има Такъв Народ Друг
ГЕРБ/СДС

ПП/ДБ

Движение за права и свободи

Възраждане

Българска социалистическа партия

Български напредък

Има Такъв Народ

Друг

Паритетът сред ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС може да втвърди партийните ядра и периферията. Не виждам структурна смяна в настройките, сподели още Ганев. Сходен парламент като 48-ия няма да докара до разнообразни резултати, по тази причина и чака мощна борба сред герберите и обединяването ПП/ДБ.

Антоний Тодоров посочи, че очевидно в този момент е значимо кой ще е първият на вота, само че не е невероятно още веднъж първият да не може да образува кабинет.

В акцията е значимо какво ще създадат партиите, с цел да стимулират гласоподавателите. Партиите би трябвало да внимават какво фактически стимулира гласоподавателите. Служебният кабинет е най-удобният за политически прицел, по думите му. Тодоров настоя на това, че Изборният кодекс не би трябвало непрестанно да се трансформира. На тези избори ще има сюрпризирани, че хартиената бюлетина няма да докара до прилив на гласоподаватели пред урната, уверен е той.

Политиците не си правят базисно и изначално работата. Това разяснява преди Българска национална телевизия Любомир Стефанов. Политиката с изключение на заявления е и наличие, а политиците би трябвало да обяснят какво вършат. Безвремието на служебните кабинети скривало политиците от полезрението на хората и служебната власт замязва на заслон.

Даниел Смилов не чака обществени митинги в границите на акцията. Той подчертава върху умората на гласоподавателите. В 48-то Народно събрание е имало опция за кабинет с така наречен хартиена коалиция, тя не е било употребена. В едно държавно управление е значимо какво ще е болшинството зад него. Българска социалистическа партия се очерта като недопустим сътрудник и за ГЕРБ, и за Политическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР