Наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка

...
Наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка
Коментари Харесай

БСП-София: Сглобката много скърца и я смазват с антибългарски акции

" Наближават локални избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка скърца. Скърца доста притеснително за детайлите в нея. И би трябвало от време на време да бъде смазвана с антибългарски акции ".

Тази позиция показаха от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София след вчерашното решение на Министерски съвет да бъде (МОЧА) от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност. С него на процедура беше дадена зелена светлина за осъществяването на от тази пролет за демонтирането му и преместването му в Музея за социалистическо изкуство.

За два месеца живот некоалицията " Денков " запретна пламенно ръкави и се зае с " най-належащите " проблеми на България, а точно и демонтирането на МОЧА, разгневиха се социалистите.

Борбата с бедността, увеличението на приходите, подобряването на качеството на живота, борбата с фашизирането на обществото не са приоритет за Сглобката, считат от БСП-София. Според тях повода за това е, че а неморалната и разрушителна за България сглобка, скрепена с лепилото " Движение за права и свободи ", скърца.

" 34 години от началото на Прехода историята се повтаря - като покруса и фарс. Ставаме очевидци на следващите разрушителни мераци на десницата. (...) Подобен унищожителен нагон е присъщ за варварите. Само варварите разрушават паметниците, издигнати преди тях ", написа още в позицията.

Десните варвари знаят единствено предизборно да задействат всички разрушителни инстинкти на електората си, който както всички ние, живее зле, само че дава израз на гнева си посредством неофашистки и псевдопатриотични акции, възмутени са социалистите.

" Опитът за унищожаване на Паметника на Съветската войска в София е посягане против българската история и против европейската и общочовешка полезност на антифашизма ", излиза наяве още от позицията.

С този акт те поругават паметта и на десетки хиляди българи, убити и ранени в антифашистката опозиция и в Отечествената война, считат социалистите и питат за кой ли път ще унижат паметта на своите родители и прадеди в името на своята кариера?

Според БСП-София " десните варвари " се готвят директно да нарушат интернационалното право и конвенциите сред България и Русия за взаимна отбрана на монументи, както и законодателството на България за отбрана на паметниците на културата.

В умозаключение социалистите изрично се опълчват на всички опити за изкривяване и замяна на българската история, на опитите за замяна на европейската история и реабилитацията на фашизма посредством оскверняването на паметта на милионите жертви дадени от Русия и народите на Съюз на съветските социалистически републики.

От БСП-София твърдят, че ще се борят с всички законни, парламентарни и цивилен средства против тази политика на изтриване и реабилитация на фашизма.
 Пазители на МОЧА чакат решението на общинските съветници
Пазители на МОЧА чакат решението на общинските съветници

С марш и " Спрете войната против паметниците " на фона на флагове на Руската федерация блокираха центъра на столицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР