Наближаваме много важен етап. Във всеки смисъл и на всяко

...
Наближаваме много важен етап. Във всеки смисъл и на всяко
Коментари Харесай

Александър Дугин: Патриотизмът трябва най-накрая да се освободи от либерализма

Наближаваме доста значим стадий. Във всеки смисъл и на всяко равнище. Формулата демократизъм + национализъм, която ръководеше ръководството през последните 23 години, дефинитивно рухна. Всъщност въз основата на нея – т.е. на баланс със Запада, на непрекъсната игра с него за оставане в неговата система и отбрана на суверенитета – външнополитическата, вътрешнополитическата и икономическата система се трансформира в анахронизъм.

След 24 февруари 2022 година това към този момент не работи. Преди работеше, само че в този момент не. Всички задвижващи ремъци, които свързваха Русия със Запада и които висшият главнокомандващ много ловко манипулираше, отвоювайки позиция след позиция в укрепването на суверенитета на Русия, бяха скъсани.

Формулата демократизъм + национализъм се разруши на части дружно със Северните потоци, вълната на украинския гнет и Марша на справедливостта. На фронта това докара до задънена улица, която към момента би трябвало да се поддържа. А това изисква нови старания, нови тактики и нова сила. Формулата демократизъм + национализъм не може да даде всичко това. Потенциалът му е привършен.

С това е обвързвана и възходящата незаинтересованост на ръководещите елити, които изчерпват капацитета си в диалога с хората. Всеки ден на война е нова непреодолима болежка. Ясно е, че Победата ще изясни всичко на всички и ще даде нов великански подтик на историческото битие на Русия. Но не е доста покрай него. Освен това формулата демократизъм + национализъм от ден на ден влиза в спор с вероятността за Победа.

Факт е, че либерализмът не е суверен по формулировка. И в този момент, когато въпросът за суверенитета на Русия стои извънредно остро - да бъде или да не бъде, либерализмът разкрива цялата си токсичност.

Всеки кръг от войната изисква нови и нови смели решения – в стопанската система, политиката, осведомителната сфера и културата. Необходима е същинска пълноценна готовност на обществото – както на хората, по този начин и на самите елити. Но точно надълбоко интернализираният демократизъм, както и страхът от Руската концепция карат елитите да забавят и отсрочват всичко това.

Сега на върха стана съвременно да се крият зад " Вагнер ". До това, споделят те, води патриотизмът без демократизъм. Това е изцяло подвеждащо. Вагнеровското въстание е резултат точно от либерализма, съхранен след началото на СВО и прилив на незабавно схващане, че това не може да продължава по този начин. И истината е, че в действителност не може. Бунтът беше преодолян. Но аргументите му не са изчезнали. А те са доста по-дълбоки от персоналните несъгласия на обособени фигури – военни и политически.

Изглежда обаче самата власт не има вяра в патриотизма. Тя се опасява от Руската концепция, не има вяра на народа, изпада в суматоха за момента, когато суверенитетът (което значи разчитане единствено на личните сили и цялостна самостоятелност от външни играчи) ще се окаже единствената действителност, а не цел.

Русия се държеше като суверенна мощ. Затова и в този момент би трябвало да носи отговорност за думите и дейностите си. Кръвта, пролята от нашите бойци на фронта, е отговорът. Понякога държанието на ръководещите елити е отбягване на отговор.

Но либерализмът, опитът да се запазят всички пропорции, условия и правила на мирните предвоенни времена, не е потребен в такава обстановка. Това е мина, сложена под системата. И несъмнено, всеки опит за съглашение със Запада е освен ненужен, само че би бил непосредствено изменничество. Западът и либерализмът като подобен през днешния ден са на тази фронтова линия. Във всеки смисъл и във всяка област.

Спасението е единствено в патриотизма, освободен от всевъзможен намек за демократизъм.

Само това ще отвори нов небосвод. И незабавно всичко, което през днешния ден е невероятно, ще стане допустимо. А това, което през днешния ден, уви, още е допустимо, ще стане невероятно. Най-важното е, че можем да оцелеем и да победим. Но за това либерализмът ще би трябвало да бъде рискуван необратимо и уверено.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР