Наближава времето да се договаря мир в Украйна, за да

...
Наближава времето да се договаря мир в Украйна, за да
Коментари Харесай

Кисинджър: Разпокъсването на Русия може да превърне територията ѝ в оспорван вакуум

" Наближава времето да се договаря мир в Украйна, с цел да се понижи рискът от още една разрушителна международна война, само че фантазиите за разпокъсване на Русия може да отприщят нуклеарен безпорядък ", сподели патриархът на американската дипломация Хенри Кисинджър, представен от Ройтерс, представена от. Кисинджър, който е проектант на политиката на разведряване със Съветския съюз по времето на Студената война в качеството си на държавен секретар на  президентите Ричард Никсън и Джералд Форд, нееднократно се е срещал с Владимир Путин, откогато той стана президент на Русия през 2000 година

Засега не се обрисува излаз от спора, почнал с съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, при който бяха убити десетки хиляди души, а милиони бяха принудени да изоставен домовете си. Русия сега управлява близо една пета от територията на Украйна, показва Ройтерс. Кремъл споделя, че Киев би трябвало да признае анексирането от Москва на четири отчасти следени от нея южни и източни украински области. Украйна упорства всички съветски войски да изоставен нейната територия, в това число полуостров Крим, който Русия анексира през 2014 година Украйна подаде молба за приемане в НАТО, откакто през септември Москва разгласи анексирането на тези региони.  " Наближава времето да се надгради върху стратегическите промени и консолидираното им в нова конструкция, ориентирана към реализиране на мир посредством договаряния ", написа Кисинджър в списание " Спектейтър ". " Един кротичък развой би трябвало да свърже Украйна с НАТО по безапелационен метод. Алтернативата за неутралитет към този момент няма да има смисъл ", споделя Кисинджър в публикация, озаглавена " Как да избегнем нова международна война ".

Той означи, че през май е предложил преустановяване на огъня, при което съветските сили да се изтеглят на позициите от преди началото на нашествието, а ориста на Крим да бъде обект на договаряния. " Разпокъсването на Русия или унищожаването на способността ѝ да води стратегическа политика, може да трансформира територията ѝ, обхващаща 11 часови зони, в оспорван вакуум ", написа Кисинджър. " Нейните съперничещи си общности може да решат да уредят разногласията си със мощ. Други страни може да се опитат да разширят претенциите си със мощ. Всички тези рискове ще бъдат усложнени от съществуването на хиляди нуклеарни оръжия, които вършат Русия една от двете най-големи нуклеарни страни в света ", добави Кисинджър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР