Наближава следващият пик на коронавируса, който се очаква да бъде

...
Наближава следващият пик на коронавируса, който се очаква да бъде
Коментари Харесай

Предупреждението на експерта: Наближава следващият пик на коронавируса!


Наближава идващият пик на ковид, който се чака да бъде от началото до края на октомври, предвижда епидемиологът проф. Радка Аргирова в ефира на БНР.
" Този пик няма да бъде висок, няма да бъде заплашителен – той ще бъде по-нисък, по-малък, само че ще бъде по-продължителен като време ", уточни тя.
Проф. Аргирова означи, че няма данни да има напълно нов вид на Covid-19, най-малко към този момент.
" Този интервал обаче съответствува и с началото на грипния сезон, по тази причина ще би трябвало да се направи обща имунизационна акция – както за субвариантите на „ Омикрон “, по този начин и за грипната ваксина. Ще би трябвало да възстановим една огромна част от имунизационните центрове, които сега са закрити, освен у нас. Трябва да обърнем изключително особено внимание на децата ", настоя специалистът пред Нова тв.
По думите й, новите ваксини против подвариантите на Covid-19 са направени по този начин, че да подтикват към този момент действителен имунитет.
" Трябва да имаме предходен имунитет от ваксина, може да имаме една бустерна доза или две, може да имаме и единствено цялостния курс на имунизация ", изясни проф. Аргирова.
Тя уточни, че би трябвало да са минали най-малко три месеца от последния бустер, с цел да може да се сложи новата ваксина.
Според нея в края на септември в България се чакат първите количества от имунизациите против " Омикрон ". />
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР