Наближава Нова година - време, когато милиони празнуват с храна,

...
Наближава Нова година - време, когато милиони празнуват с храна,
Коментари Харесай

7 забавни новогодишни факти и традиции

Наближава Нова година - време, когато милиони честват с храна, нови прекарвания и неизменимата целувка, до момента в който часовникът удря 00:00 ч. Но какъв брой от хора знаят нешо повече за този празник?

Ето 7 забавни обстоятелството за Нова година, които "Today’s Life " подбра за вас.

1. Първото новогодишно празненство датира отпреди 4000 години. Юлий Цезар, императорът на Рим, е първият, който афишира 1 януари за народен празник. Той кръщава месеца на Янус, римският господ на вратите и портите. Янус имал две лица, едното гледало напред, а другото обратно. Цезар считал, че ще бъде уместно месецът да бъде кръстен на този господ.

2. 45% от хората взимат съществени решения навръх Нова година. Най-важните са: да отслабна, да стана по-съвестен, да разходвам по-малко и да икономисвам повече, да подкрепям формата и здравето сиповече и да се откажа от тютюнопушенето. 25% от взелите решения, вземат решение да стартират да се борят за постигането им от втората седмица на януари.

3. Погрижете се на новогодишната софра да има листни зеленчуци . Традицията сочи, че колкото повече листни зеленчуци яде човек, толкоз по-голям шанс ще има (какъв тласък за поддържане на здравето!). Традицията споделя още, че бобовите растения носят триумф, тъй като бобът и грахът наподобяват на монети.

4. Американците пият близо 360 милиона чаши шампанско на Нова година. Мехурчестите вълшебници датират от 17-ти век, когато е изобретен коркът.

5. Около 1 милион души се събират на Таймс Скуеър в Ню Йорк, с цел да следят по какъв начин топката пада. Падането на топката точно на Нова година се появява поради възбрана за фойерверки. Първата топка през 1907 година е 300 кг и е осветена със 100 25-ватови лампи. Настоящата топка засенчва остарялата (благодарение на технологиите). Днес тя е покрита с 2 688 кристала, осветена е от 32 000 LED светлини, тежи 5 380 кг и е 3,5 метра в диаметър.

6. Не забравяйте да бъдете заобиколени от семейство или близки в навечерието на Нова година. Първият човек, който срещнете през новата година, може да зададе звук за идващите 12 месеца. Това важи и за двойките. Ако една двойка, която чества Нова година дружно, не се целуне, може да се раздели, съгласно поверията.

7. Според статистиката на Националното бюро за застрахователни закононарушения, най-вече коли се крадат на Нова година, повече, в сравнение с всеки различен празник. Не си мислете, че това, че колата ви е остаряла, я прави застрахована. През 2011 година Хонда Акорд от 1994 година беше най-крадената кола. За да предотвратите кражба на автомобила си, уверете се, че той е на оживено място и постоянно вземайте ключовете в себе си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР