Наближава най-авторитетното модно събитие у нас – Годишните награди Златна

...
Наближава най-авторитетното модно събитие у нас – Годишните награди Златна
Коментари Харесай

„Златна игла“: Кои ще са носителите на приза за 2023-та година?

Наближава най-авторитетното фешън събитие у нас – Годишните награди „ Златна игла “ на Академията за мода, които ще се връчат в края на месец ноември т.г. По време на специфична гала в хотел „ Рамада София “ с високия приз ще бъдат присъдени оценки в категориите: „ Дизайнер на годината ”, „ Модна къща на годината “, „ Уникална мода “, „ Артистична мода “, „ Моден гримьор ”, „ Детска мода “, „ Цялостен принос “ и „ Най-добър млад дизайнер ” и други Експертният медиен съвет, какъвто е 35-членното журналистическо жури към този момент даде своите оферти и след броени дни ще станат ясни новите лауреати на най-желаната фешън премия у нас.


В продължение на двадесет и девет години Академията за мода отличава и подтиква най-хубавите български фешън създатели и дава сцена за изява на надарени дизайнери и одобрени фешън къщи. Тази година традицията още веднъж е спазена: изтънчен церемония ревю-спектакъл ще предхожда формалната гала по награждаването. В него по покана на Академията за мода вземат участие дизайнери, измежду които и някои от носителите на наградата през годините. Специално за гостите на грандиозното събитие, те ще покажат своите най-актуални фешън оферти.


По мотив идната гала проф. Любомир Стойков, ръководител на Академията за мода, съобщи: „ Предстоящите Годишни награди „ Златна игла “ на Академията за мода имат виновната задача да откроят най-успешните фешън създатели за 2023 година в доста комплицирана постковидна обстановка, както и в инфлационна среда и в извънредно несигурната интернационална конюнктура, разтърсвана от жестоки войни и убийствени спорове. Независимо от това българската мода сподели жизнеспособност и нюх за модерното. Затова е и резонно признанието за най-хубавите дизайнери и фешън марки. Този път, паралелно с обичайните категории, взехме решение да насърчим стилния дизайн в областта на детското облекло, защото през годините той бе подценяван, без значение, че има голямо обществено, културно и естетическо значение. Искаме също по този начин да окуражим и създателите с артистичен дух, огромно въображение и отговорно отношение към природата в духа на устойчивата мода. Вярвам, че 29-ите награди „ Златна игла “ ще дадат своя принос към основаването на красиви и функционални дрехи, към качествения и новаторски фешън дизайн! “.


По време на церемония вечерта ще бъдат показани специфични тоалети на досегашни носители на „ Златната игла “, измежду които Аксел Харди, Албена Александрова, Поля Кинова, Радостина Долапчиева и Стоян Радичев.

 

Най-новите си фешън творби ще презентира стилният бранд Reflet, с дизайнер Лиа Каменова, Албена Иванова-Деянова и стилният бранд Benmodel, Милена Петрова и стилният бранд Wolf Walley, Росица Рангелова и фешън къща RoRa, стилният бранд Karpov – с дизайнер Соня Карпов, Наталия Гуркова – дизайнер на стилния бранд Queen by NG и Ивет Апостолова – дизайнер на стилния бранд Biankki. Специален акцент ще слагат стилистите на Christian of Roma с нехарактерен коафьорски пърформънс, сътворен особено за Годишните награди на Академията за мода.


Водеща на знаменателното събитие ще бъде неотразимата Гери Дончева Янков. Статуетките „ Златна игла “, както постоянно, са дело на превъзходния бижутер Анжело Красини. Постановката на ревю-спектакъла във връзка Годишните награди на Академията за мода е на Боян Караиванов. За съвършената визия на манекените и водещата ще се погрижат коафьорският екип на салони за хубост V&A Glamour и екипът от професионални гримьори на MAC Cosmetics. Церемонията за връчването на Годишните награди за мода ще приключи с изтънчен коктейл, по време на който гостите ще се насладят на изкушаващите десерти от сладкарници „ Неделя ”.


„ Златна игла 2023 “ се осъществя с общителното подпомагане на: кафе „ Лаваца “, „ Банка ДСК “, „ София Франс Ауто “, фондация Open Space, „ Балкантел “, хотел „ Рамада София ”, KWIAT, V&A Glamour, MAC Cosmetics, сладкарници „ Неделя “, хотел „ Самоков “, бутик за цветя „ Талисман “ и клиники „ Торакс “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР