Наближава крайният срок за подаване на документи в категорията „Спорт

...
Наближава крайният срок за подаване на документи в категорията „Спорт
Коментари Харесай

Кандидатствайте за награда с проект за по-добър достъп до спорт

Наближава крайният период за подаване на документи в категорията „ Спорт и гражданско общество “, част от конкурс „ ЕКООБЩИНА “. Все още имате опция да се включите - до 20 май 2018 година всички жители и неправителствени организации могат да вземат участие, като попълнят въпросника на интернет страницата на състезанието.
В новата категория могат да вземат участие всички жители и Неправителствени организации, които са създали, създават или желаят да разработят планове за благоприятстване достъпа до спорт , на закрито или навън, без безусловно да разполагат с финансовите средства или подготовка за правене на план. Целта на категорията е да оцени тези български жители, които непринудено отдават от времето си, с цел да подтикват от ден на ден деца, младежи и възрастни да се занимават със спорт. По този метод се отличават хората и организациите, които способстват за популяризирането на здравословния метод на живот, посредством организирането на прояви в квартали, учебни заведения и други места.
Десет от най-хубавите хрумвания, ще бъдат определени да се включат в специфичен уъркшоп , по време на който те ще придобият познания и умения за насърчаване и стабилно ръководство на своите планове. Част от тематиките, които ще бъдат наранени са: „ Как се създава план в региона на спорта “, „ Как да намерим спонсори за задачата на плана “, „ Как да го управляваме от финансова позиция “, „ Как се създава информационна тактика на плана за разпространение “. С участниците в уъркшопа ще се организира и менторска сесия, в която на всеки един от претендентите, без значение дали от група жители или Неправителствени организации, ще бъде обърнато особено внимание и консултация от страна на менторите.
Гост-лектори и ментори на уъркшопа ще бъдат:
Мигел Ангел Санчес, шеф на Декатлон България;
Доменико Магроне, финансов шеф на Декатлон България;
Кирил Николов - Дизела, народен и интернационален първенец по скайрънинг, планинско тичане и крос кънтри;
Георги Филипов, състезателен публицист.
Наградата за печелившия план ще бъде финансова или материална – според от подобаващия метод за реализация.
Конкурсът ЕКООБЩИНА се провежда от Френското посолство в България. Той се организира за трета поредна година и е отворен за присъединяване на всички български общини. Те би трябвало да попълнят въпросниците, поместени на уеб страницата на самодейността и да ги изпратят преди крайния период. Кандидатурите на общините ще бъдат оценени от експертно жури във всяка една област. В края на състезанието ще бъдат връчени по две първи награди във всяка една от петте категории, надлежно за община с население до 10 000 души и с население над 10 000 души за категорията „ Устойчиво ръководство на водите “ и до и над 40 000 души за останалите категории.
В изданието на състезанието през 2018 година, всички жители и Неправителствени организации, които имат интерес в областите спорт и здравословен метод на живот, ще могат да вземат присъединяване в него. От всички кандидатури ще бъдат определени 10, които в следствие ще бъдат поканени на уъркшоп за доусъвършенстване на концепциите си.
Повече информация за състезанието можете да намерите като наблюдавате линка www.ecoobchtina.bg. Следете всички вести за самодейността и на нейната фейсбук страница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР