Набиращият обороти скандал с нарочното забавяне на айфоните от предишно

...
Набиращият обороти скандал с нарочното забавяне на айфоните от предишно
Коментари Харесай

Apple заменя батериите на iPhone за $29, но далеч не на всички потребители

Набиращият обороти скандал с нарочното закъснение на айфоните от предходно потомство принуди управлението на Apple да започва едногодишна подмяна на акумулаторните акумулатори на тези смарт телефони при доста по-ниски цени.
Вместо за $79, притежателите на iPhone могат заменят батерията в смарт телефона при цена единствено от $29. Оказа се, че нещата напълно не са по този начин елементарни.

Официалните сервизни центрове на Apple доста постоянно отхвърлят да заменят батерията на смарт телефона, тъй като показаният в сервиза iPhone би трябвало наложително да дава отговор на следните две условия :
80% от батерията на iPhone би трябвало да се изгубват доста по-бързо, в сравнение с при закупуванетоАкумулаторната батерия не е минала 500 цикъла разреждане-зареждане
При молба да бъде сменена батерията, сервизните служащи вършат диагностичен тест и в случай че едно от горните две условия не се извършва, то и батерията не се заменя.

Да се откри iPhone 6 (да не приказваме за по-късни модели), батерията на който не е минала 500 цикъла на зареждане, напълно не е елементарно. Този смарт телефон е закупен през септември-октомври 2014 година и от този момент са минали към две години – 730 дни.

Смартфоните на Apple се постанова да се зареждат на процедура всеки ден и тези 500 цикъла са съмнително малко.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР