"Набесне ли се?", питала майката на премиера малкия Бойко, когато

...
"Набесне ли се?", питала майката на премиера малкия Бойко, когато
Коментари Харесай

Наигра ли се Марешки

"Набесне ли се? ", питала майката на премиера дребния Бойко, когато се прибирал късно вечер от игра. Този щрих от житието на министър-председателя стана явен тези дни в негово телевизионно изявление по отношение на оперирания му менискус. За Бойко не е ясно, само че един различен политически състезател от новата парламентарна вълна май се набесня. Главният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета на Веселин Марешки и още двама депутати от парламентарната група на партията му "Воля ". И този път работата е доста по-дебела от шамарената история с общинския консултант от Варна и ръководител на новоучредената пария "Възраждане " Костадин Костадинов. И от разправиите към пицарията в морската столица, с които телезрителите трябваше да лягат и стават маса време. Изнудване и закани над притежатели на други аптеки, да трансферират част от собствеността си на негови или близки компании. Или да спрат активността си. За непослушните - трети вид. Близо до тях се отваря "наказателна " аптека с фрапантно по-ниски цени и по този начин до изсмукването на силите на непокорния търговец.

Разследването на Окръжна прокуратура - Варна почнало през декември 2014 година, а визираните случаи ни връщат още в 2011-12 година Дамата в черно от родната прокуратура Румяна Арнаудова бе подготвила и набор от стъписващи за порядъчните люде съответни разпоредби на Марешки по отношение на офанзивата му към конкуренцията.

Остава открит въпросът, за какво чак в този момент се стигна до настояването на Цацаров. Чак в този момент ли, откакто Марешки разбърка картите и вкара себе си и цяла група народни представители в Народното събрание, проверяващите откриха показаната от Арнаудова печална картинка. За времето, през което е текло следствието, Веселин Марешки на първо време необичайно се оказа президент на "Локомотив "-Пловдив, а след фиаското под тепетата се трансформира в знаме на битката с картелите и монополите. Създаде верига от бензиностанции с най-евтиното гориво у нас, основа партия, взе участие в президентските избори, където остана четвърти с 11,12%, а след парламентарните стигна и до Народното събрание.

Остава чувството, че някой го пусна да се да налудее и наиграе, както той си знае. Картел на горивата се оказа, че няма, само че сънят на огромните босове в сектора за година-две бе лишен. А народът стана недоверчив към активността им, без значение, че участват на родния пазар от дълги години. Подобно на "наказателна " аптека в родната политика се яви "Воля " и на изборите го отнесоха останалите под чертата съседи в класирането - разцепените десни. Които от съдружен сътрудник на ГЕРБ в предния парламент, влязоха в бокса за промяна на тактика и тактичност. "Воля " подби цената и даже действително занули цената на политическите послания с на ниска цена гориво и още по-евтини закани към статуквото, от което в действителност стана неделима част.

Успехът на "Воля " и отпаданато от играта на Реформаторите развърза ръцете на Борисов да се коалира с Обединените патриоти - прекомерно дискусионна, само че единствена алтернатива, без която отивахме към държавно управление на малцинството. Тормозът на Радан Кънев и капризите на останалите десни остана в предишното. Сега Борисов ръководи на мира с непретенциозните патриоти, от където само долита "Шоуто на Валери ", а ролята на съпротива остава за шумните, само че безвредни социалисти.

Изпълни ли ролята си еманципираният Марешки? Стана ли непотребен? Може ли да се трансформира във Франкенцайн, в случай че остане в играта, откакто заслепен от политическия си пробив става все по-неуправляем и непредсказуем. В изявление преди няколко месеца Борисов съобщи, че персонално за него Марешки е отчаяние. Какво имаше поради министър председателят - по традиция никой не зададе уточняващ въпрос. "Влизането на Марешки в Народното събрание е диагноза за целия ни народ ", твърди съперникът му Костадинов. А дали прокуратурата не можеше да се намеси превантивно, преди диагнозата...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР