Набеждаването ми няма да заличи следите на корумпираното управление на

...
Набеждаването ми няма да заличи следите на корумпираното управление на
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров сезира спецпрокуратурата срещу Балтов и Ангелов – за набеждаване

Набеждаването ми няма да заличи следите на корумпираното ръководство на ГЕРБ, съобщи някогашният длъжностен здравен министър Стойчо Кацаров, откакто по-рано през днешния ден Костадин Ангелов от ГЕРБ разгласи, че изпращат в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ документи за вероятно осъществено от страна на Кацаров.

Според доктор Кацаров изказванията на някогашните ръководещи са клевети.

„ На брифинг през днешния ден, Костадин Ангелов и Асен Балтов са популяризирали информация, за това, че в интервала 12 май – 10 юни съм бил заемал по едно и също време длъжността министър на опазването на здравето и Председател на ЦЗПЗ.

Според закона, в случай че едно лице е определено за министър, то би трябвало в едномесечен период да предприеме деяние за преустановяване на присъединяване си ръководството на търговски сдружения и други юридически лица. Аз освен съм подхванал дейности, само че и в действителност съм прекратил присъединяване си в ръководството на ЦЗПЗ на 27 май, когато е извършено общото заседание, вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 10 юни.

Тъй като и за неспециалист е ясно, че в тази ситуация няма безспорни никакви данни, нито за закононарушение, нито за спор на ползи, смятам, че изказванията на представителите на ГЕРБ съставляват набеждаване по смисъла на член 286 от Наказателния кодекс, който гласи:

Чл. 286. (1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 62 от 1997 г.) Който пред подобаващ орган на властта набеди някого в закононарушение, като знае, че е почтен, или показа неистинен доказателства против него, се санкционира за набедяване с отнемане от независимост от една до шест години и с публично неодобрение.

Следващата седмица ще подам сигнал до профилираната прокуратура за набеждаване, каквото съставлява действието на Балтов и Ангелов.

Ще прибавя и следното:

Ще понеса опитите на политическа партия ГЕРБ да ми отмъсти за изнесените обстоятелства за ръководството на страната и лечебните заведения, като ме оклевети и злепостави пред обществото. Не скърбя за това и в случай че времето можеше да се върне, отново щях да го направя, тъй като хората заслужават да знаят истината за корумпираното ръководство, донесло толкоз беди на цялото ни население, освен в областта на здравеопазването”, декларира в оповестеното на уеб страницата на ЦЗПЗ изказване доктор Стойчо Кацаров. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР