На5-ти декември, от17.30 ч., на площад Атанас Кръстев“ (Лапидариума) за

...
На5-ти декември, от17.30 ч., на площад Атанас Кръстев“ (Лапидариума) за
Коментари Харесай

Коледното дърво на Лапидариума грейва, започва празникът „Светлина и надежда в Стария град“

На5-ти декември, от17.30 ч., на площад „ Атанас Кръстев “ (Лапидариума) за 11-та поредна година, ще бъдат запалени светлините на коледното дърво, с което се дава началото на обичайните събития и концерти в Стария Пловдив, отдадени на идните Коледни и новогодишни празници.

В церемонията са поканени да вземат участие представители на другите етноси и общности в Пловдив. По този метод, за поредна година екипът на Общинския институт„ Старинен Пловдив “ събира своите другари, сътрудници, поданици и гостите на града, с цел да показа с тях празника „ Светлина и вяра в Стария град “, символизиращ вярата, добротата, вярата и толерантността.

Музикалният акомпанимент тази година е поверен на коледари от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и Детска вокална групировка „ Омайниче “ с началник Таня Орманова.

„ Преди 11 години с госпожа Амелия Гешева, тогава шеф на ОИ „ Старинен Пловдив “, засадихме това коледно дърво, което беше не по-високо от 60 см. Днес то продължава да е живо, към този момент е пораснало и всяка година ние се събираме към него дружно, с цел да запалителен светлините.Вярвам, че ще е по този начин и отсега нататък. Нека да има светлина и вяра във всеки дом и в сърцето на всеки един от нас “,каза шефът на института доцент доктор Елена Кантарева – Дечева.

Желаещитемогат да донесат играчки или декорация, която персонално да слагат на дървото.

Предстои месец, кондензиран със събития и начинания, богата стратегия от изложения, детски работилници за изобразяване, направа на коледна декорация и картички, музикални осъществявания, четене на приказки от фолклора на локалните общности.

Входът за всички събития е безвъзмезден!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР