На Земята летят около 110 000 видове пеперуди. Много от

...
На Земята летят около 110 000 видове пеперуди. Много от
Коментари Харесай

Това са най-големите пеперуди в света

На Земята летят към 110 000 типове пеперуди. Много от тях впечатляват с ярки цветове, разнородни шарки, фини крила и гальовен полет. Мнозина могат да се съгласят, че това са едни от най-интересните създания на планетата, както и едни от най-красивите животни. Въпреки това има пеперуди, които впечатляват и с размера си. Това са най-големите пеперуди в света.

Тизания агрипина

По-известна като бялата магьосница, тя е най-голямата пеперуда в света и съвсем най-голямото насекомо. Размерът на крилата е 30 см и с тях тя може изцяло да покрие екрана на вашия преносим компютър! Бялата магьосница населява основно регионите към Уругвай и Мексико, само че от време на време се среща и в Тексас. Тя е считана за изчезващ тип. Тъй като е нощна пеперуда, крилата й не са блестящо обагрени, само че имат извънредно красиви шарки.

Птицекрилата пеперуда на кралица Александра

Втората по величина пеперуда в света е птицекрилата пеперуда на кралица Александра. Тя е и най-голямата дневна пеперуда. Насекомото е също толкоз екзотично, колкото и името му. То също е заплашен тип и е едно от трите единствени други, записани в Конвенцията за интернационална търговия със застрашени типове животни от дивата природа.

Пеперуда Атлас

Това е още една пеперуда в листата, която е нощна пеперуда. Тя се среща в южна, източна и югоизточна Азия. Животът на тези пеперуди е извънредно къс – единствено две седмици. Това се дължи на обстоятелството, че те в действителност нямат уста! За да пестят сила, пеперудите Атлас летят допустимо минимум. Женската пеперуда изчаква кацнала мъжката да я откри и да оплоди. След това женската снася яйца и умира.

 Голяма пеперуда атлас

Антимах

Тази пеперуда е още известна като африканска гигантска лястовица и е най-голямата пеперуда в цяла Африка. Тя е извънредно рядка дневна пеперуда, грабваща окото с красиво обагрени криле. Това, което я отличава от другите в листата до в този момент, е, че тя е извънредно отровна. Поради този факт, тя няма естествени врагове, с изключение на хората.

Мадагаскарска лунна комета

Със своята удивителна жълта багра и дълга опашка, лунната комета обезателно е най-впечатляващата нощна пеперуда. Местообитанието е тропическите гори на Мадагаскар, където тя има доста естествени врагове. Тя също не може да се храни и животът й е с дълготрайност от 4 до 5 дни. Както множеството пеперуди в този лист, лунната комета също е заплашен тип и постоянно се отглежда в неестествен хабитат.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР