На заведение със сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен бърз

...
На заведение със сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен бърз
Коментари Харесай

Обсъждат идеята за здравен серфтификат при посещение на заведение

На заведение със документ за имунизация, преболедуване или негативен бърз или PCR тест. Идеята е била разисквана от хотелиери и ресторантьори със служебния министър на туризма.

Предложението е тестванията да се заплащат от страната и да се вършат в лаборатории, ситуирани в центъра на огромните градове. А валидността им да е до 48 часа. Освен за гости тестванията щели да бъдат наложителни и за работещите в заведенията, които не са имунизирани или преболедували. Целта е да отпаднат рестриктивните мерки за заведения, нощни клубове, кина, театри и други бизнеси, наранени от ограничаващите ограничения. В четвъртък тематиката ще бъде разисквана и със здравния министър.

" Пари няма. Това е общото мнение и на министъра, и на сектора. Те са 60 млн. Ако по схемата вземат участие всички вероятни компании, при добра визия се падат към 600 лева на компания. Нашето главно искане е никакво затваряне на който и да е отрасъл, съобщи проф. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите организации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР