На заседанието на Народното събрание тази сутрин не беше подложено

...
На заседанието на Народното събрание тази сутрин не беше подложено
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Вместо ротация се раглобявайте

На съвещанието на Народното събрание тази заран не беше подложено на гласоподаване предложение на “БСП за България ” за чуване на премиера Денков, вицепремиера Габриел и на ръководителя на Комисията по външна политика в Народното събрание Бойко Борисов по отношение на контрактуван трансфер на 18 мигранти по регламента Дъблин, пристигнали в България на 13 февруари т.г. Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова уточни, че частта от предлагането за чуване на Борисов е неприемлива. Тя уточни, че чуванията са част от парламентарния надзор, няма процедура и няма по какъв начин Народното събрание да управлява единствено себе си, тъй че няма по какъв начин депутат да бъде изслушван, изясни Кирова.

По тзи мотив ПГ на “БСП за България ” излезна с декларация. Отказът да подкрепите чуване на министрите и на ръководителя на външната комисия ( Бойко Борисов), мълчанието, което от няколко дни царува във връзка връщането на мигранти, единствено ускорява страховете на хората и чувството, че тук има днешно гнило. Ако нямаше нещо гнило, с лекост щяхте да ги поканите и да ги чуем. Това съобщи в декларацията Корнелия Нинова.

Все още се надявам, че в парламентарната република Народното събрание упражнява надзор върху министрите, външната комисия е най-важната в този случай, ръководителят й би трябвало да е упражнил към този момент надзор върху това, което се е случило, изясни Нинова за какво от Българска социалистическа партия са желали чуване на Борисов. Социалистите са недоволни, че тази комисия за 8 месеца се е събрала единствено 5 пъти, макар че в правилника на Народното събрание е записано, че всеки месец организира най-малко едно съвещание.  И, вместо да се занимава с значими въпроси, депутатите в нея са обсъждали посланически назначения и ратификация на интернационалните документи, по думите на водача на левицата. Това ли Ви е външната политика, господин Борисов, това ли Ви е евроатлантическото болшинство, обърна се тя към ръководителя й и водач на ГЕРБ. Нито едно съвещание по Шенген, продължи Нинова, като означи, че в комисията не са изслушвани министър председателят Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, а това е органът, който би трябвало да упражнява надзор по отношение на бежанците. Отговорен е Борисов, още повече на фона през днешния ден, когато се карате какъв да е външният министър, само че не, с цел да се усъвършенства външната политика на България, не, с цел да я направи равносилен член на Европейски Съюз, а по тази причина кой ще рапортува против другия пред чужденците, акцентира ръководителят на Българска социалистическа партия. “Дали Ники ще пътува, или Габриел ще пътува, дали ще се чува гласът на „ Продължаваме промяната “ или на ГЕРБ, само че никога гласът на България и желанието на българския народ ”, посочи Корнелия Нинова, питайки има ли бъдеще за българския народ освен това ръководство. Вместо ротация, се „ разглобявайте “, с цел да подсигуряваме, че има бъдеще, изиска тя.

Нинова напомни, че, когато „ сглобката “ е оповестила, че е подписано съглашението в Австрия, е скрила от българското общество, че Съветът на Европейския съюз е приел спомагателен протокол, който левицата са  извадили и посочили, за което са били упрекнати в неистина, операция и всяване на страхове. Това, което говорихме тогава, акцентира Нинова, се оказа истина – ще дойдат бежанци в България. Затова социалистите питат на коя друга страна от Шенген е сложено такова изискване за осъществяване на Дъблинския правилник. На никоя, отговори Корнелия Нинова и продължи с въпроса коя друга страна ползва де факто регламента – още веднъж никоя. „ Ето първото ви изменничество с това съглашение и с този спомагателен протокол – вие признахте, че България е втора употреба страна в Европейски Съюз и не е равнопоставен член, че българските жители са втора употреба европейски жители. Това е антиевропейско поведени, вие сте антиевропейско ръководство, тъй като с този автограф признахте, че сте на втора линия в Европейски Съюз “, разгласи водачът на Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия питат и за какво продължава мълчанието по отношение на вчерашните информации за върнати у нас мигранти. Колко договорихте, тъй като в това съглашение написа „ без ограничаване в броя “, по кое време ще дойдат, къде ще бъдат настанени, на чия прехрана, включихте ли ги в проектите за районно развиване на общините, попита Корнелия Нинова. Идвайте и давайте отговори, тъй като криенето на истината единствено усилва страховете и подозренията, че предадохте българския народен интерес за едно нищо –  Шенген по въздух и вода е нищо, това е 3% Шенген, настоя тя, като добави, че опашките по сухопътните граници значат 97% затормозена стопанска система и стокооборот на България. Втори удар по европейското бъдеще на страната ни нанесохте вие „ сякаш евроатлантическото болшинство “, посочи политикът. Искаме поименно политическа и национална отговорност кой подписа това съглашение, с чий мандат, упорстват от левицата.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР