На заседанието на КСНС настоявах българите да се впишат в

...
На заседанието на КСНС настоявах българите да се впишат в
Коментари Харесай

Радев нападна Кирил Петков

На съвещанието на КСНС настоявах българите да се впишат в македонската конституция, само че Петков го отхвърли.

Това описа през днешния ден президентът Румен Радев.

" Кабинетът на министър-председателя не пое отговорност за дейностите си и не остави задоволително време, тъй че институциите и обществото да се срещнат с проблема за Северна Македония ", разяснява той.  

" Що се касае до културно-историческото завещание, учебници, езикът на омразата, които се пазят точно в този двустранен протокол, през вчерашния ден народните представители гласоподаваха " празен чек " за нещо, с което мнозина от тях по този начин и не съумяха да се срещнат ", уточни Радев.

" Френското предложение съдържа огромна част от българските условия, само че можеше да бъде още по-успешно, в случай че нашите политици имаха по-голямо внимание към този развой ", съобщи президентът.

Според Радев дипломатите наМВнР са разчитали главно на президентската институция, пилеейки време и сила да вкарат " разнопосочната политика " на министър-председателя Кирил Петков в допустими рамки.

Въз връзка с Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) и разсекретяването му по проблема с РСМ президентът съобщи: " Това е закрито съвещание. Аз държа всеки участник да има свободата да отстоява своите позиции. В тези 5 часа на съвета изрично настоявах македонските българи да се впишат в Конституцията и това да бъде наложително изискване за начало на договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз ".

Радев посочи, че Петков, неговите министри и всички участващи партии, като се изключи " ИТН ", са отхвърлили това предложение и са го приели, едвам когато е пристигнало посредством президента Макрон, съобщи настоящо.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР