На заседание, проведено на 27 февруари 2019 г., Академичният съвет

...
На заседание, проведено на 27 февруари 2019 г., Академичният съвет
Коментари Харесай

СУ вдигна таксите за редица специалности

На съвещание, извършено на 27 февруари 2019 година, Академичният съвет на Софийския Университет утвърди годишните такси за образование на студенти, докторанти и специализанти за образователната 2019/2020 година Промяната в годишните такси се отнася само за студенти, докторанти и специализанти, признати през образователната 2019/2020 година. Не се трансформират размерите на годишните такси за образование на настоящите студенти, докторанти и специализанти, признати преди образователната 2019/2020 година.

Без смяна остават годишните такси за образование на новоприети студенти, докторанти и специализанти в 10 от факултетите – Историческия факултет, Медицинския факултет, Биологическия факултет, Факултета по математика и информатика, Факултета по химия и фармация, Богословския факултет, Юридическия факултет, Факултета по педагогика, Факултета по типичен и нови филологии и Стопанския факултет.

Намаляват се таксите на три от специалностите във Физическия факултет – „ Учител по естествени науки в съществена степен на образованието “, „ Физика и информатика “ и „ Физика и математика “, от 400 на 200 лв..

Няма смяна в таксите на докторантите и специализантите.

Няма смяна на таксите за кандидатстване в Софийския университет за образователната 2019/2020 година и те остават 30 лв. за явяване на изпит и 30 лв. за присъединяване в кандидатстудентската акция и класиране. Няма смяна и в таксата от 50 лв. за конкурсен изпит на кандидат-докторанти.

За втора поредна година новоприетите студенти с оптимален спортен бал във Факултета по математика и информатика, професионално направление „ Математика “, специалности „ Математика “ и „ Статистика “ в бакалавърска степен се освобождават от възнаграждение на годишната такса за образование за първата година.

Академичният съвет одобри нарастване на годишната такса за образование на студенти ОКС „ бакалавър “ постоянно образование, признати в компетентност:

- „ Туризъм “ (Геолого-географски факултет) от 420 лв. на 460 лева;

- „ Връзки с обществеността “, „ Комуникационен мениджмънт “, „ Журналистика “ и „ Книгоиздаване “ (Факултет по публицистика и всеобща комуникация) от 560 на 600 лв. за постоянно образование и от 300 на 350 лв. за задочно обучение;

- „ Европеистика “ и „ Политология “ (Философски факултет) от 560 на 600 лева;

- „ Филология “ (Факултет по славянски филологии “) от 300 на 400 лв. за задочно обучение;

- „ Философия “ (Философски факултет) надлежно от 540 на 580 лв. за постоянно образование и от 300 на 320 лв. за задочно обучение;

- „ Графичен дизайн “ и „ Музикални медийни технологии и тонрежисура “ (Факултет за науки за образованието и изкуствата) от 730 на 780 лв..

Академичният съвет одобри и понижение на годишните такси за образование на задгранични студенти, докторанти и специализанти, жители на страни отвън Европейския съюз, за огромна част от специалностите във факултетите на Софийския университет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР