На заседание на Съвета на директорите на военното предприятие ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“

...
На заседание на Съвета на директорите на военното предприятие ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“
Коментари Харесай

Тагарев назначи бивш инструктор в МВР на Украйна за шеф на военните ни заводи „ТЕРЕМ“

На съвещание на Съвета на шефовете на военното дружество „ ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ “ ЕАД, извършено през днешния ден, 12 септември 2023 година, за ръководител на Съвета на шефовете е определен Стефан Стайков, а за изпълнителен шеф на акционерното сдружение - Калин Димитров, оповестиха от Министерството на защитата.

С Протокол от 7 септември 2023 година министърът на защитата, в качеството си на орган, упражняващ правата на страната като едноличен притежател на капитала на „ ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ “ ЕАД, гр. София, на съображение Търговския закон, Закона за обществените предприятия и правилника за използването му и Устава на общественото дружество, взе решение за допълнение на състава на Съвета на шефовете на „ ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ “ ЕАД от 5 на 7 индивида и след това избра двама нови членове.

Стефан Стайков има опит от присъединяване в управлението на обществени предприятия. Досегашната му професионална активност е била обвързвана с развиване на бизнеса, финансови структури, публични поръчки и външни контрагенти. Има предходен опит като член на Съвета на шефовете на „ ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ “ ЕАД.

Калин Димитров е старши-лейтенант от запаса. Има забележителен опит в ръководството на компании, свързани с защитата. Заемал е управителни длъжности в търговски сдружения за произвеждане и рационализация на военна техника. Работил е като съветник в областта на услугите, свързани с новостите, трендовете и насоките в региона на военната техника, въоръжение, екипировка и образование.

През есента на 2021 година провежда посещаване на делегация от българските Военновъздушни сили за запознаване с опциите на украинските предприятия за осъществяване на ремонт на авиационна и друга техника.

Калин Димитров самичък е разказвал, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 година и че е работил като инструктор за Министерство на вътрешните работи в Киев.

„ През 2014 година съм работил с два от по този начин наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „ Днепър ” от град Днипро (Днепропетровск) и с батальона „ Донбас ”. Това са батальони от Националната армия на Украйна. Това са много съществени подразделения, които съществено вземат участие в защитата на градовете в Украйна ”, описа Димитров пред Нова телевизия през март предходната година.

 

В профила си във Facebook Калин Димитров пуска линк към новината за измененията в управата на Терем, благодари за доверието и дава обещание по-късно да даде детайлности за какво и по какъв начин е бил назначен.

 

От профила му излиза наяве, че е корав последовател на идеята на Украйна против Русия. Споделя изявления за триумфите на украинските въоръжени сили и се афишира в отбрана на съветника на Тагарев Мустафа Емин в спора му с медиците от " Пирогов ".


Инфо: OFFNews

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР