На заседание на ръководството на ПП, младата юристка била принудена

...
На заседание на ръководството на ПП, младата юристка била принудена
Коментари Харесай

Скандал! Лена Бориславова изхвърлена от парламента заради парапета и загубата на изборите

На съвещание на управлението на Политическа партия, младата юристка била принудена да подава заявление за овакантяване на Народното събрание в ЦИК
Бориславова би трябвало да се закълне като народен представител и по-късно да напусне Народното събрание, оповестява " Труд ".

Лена Бориславова е била принудена да подаде заявление в ЦИК за овакантяване на Народното събрание след мощен скандал, научи “Труд news ” от източници, близки до “Продължаваме смяната ”. Разправията, съпроводена с грозни обвинявания, избухнала на съвещание на управлението на Политическа партия в понеделник вечерта. Срещу Бориславова били Даниел Лорер и Асен Василев, които още преди началото на предизборната акция предизвестили, че Лена не трябва да влиза в листите. По време на абсурда били припомнени скандални обстоятелства, свързани с държавното управление “Петков ”, в което Бориславова бе шеф кабинет на Кирил Петков, само че се изживяваше като министър председател в сянка. Преди дни и някогашният пиар на Политическа партия Диана Дамянова разгласи в изявление, че Лена изяла сред 5 и 10% от поддръжката за ПП-ДБ, а включването ѝ в листите дефинира като гаф.

 

Разправиите към Бориславова в управлението на “Продължаваме смяната ” са още от времето на кабинета “Петков ” и се поддържат с изменчив интензитет, колментираха от партията. Оттам обясниха, че Лена обещавала да подаде оставка като народен представител, само че се ослушвала, до експлоадирането на абсурда в петък.

 

Тези изказвания косвено бяха доказани по време на днешното съвещание на ЦИК, на което членът на комисията Красимир Ципов разгласи, че заявката на Лена за овакантяване на Народното събрание е с дата 10 април, само че преди нея има зачертана друга дата. Интересно е какво се е случило преди тази дата и за какво заявката е подадено на 11 април.

ЦИК остави заявката на Бориславова без разглеждане, защото комисията към този момент не е способен орган.

Бориславова не може в този момент да се откаже от депутатското си място в 49-ото Народно събрание, разяснява пред “Труд news ” професорът по конституционно право Пламен Киров. Той изясни, че откакто ЦИК е взел решение за състава на Народно събрание и той е оповестен в Държавен вестник, определените депутати би трябвало да положат клетва и по-късно, в случай че не желаят да останат в Народното събрание, да подадат заявки за отвод в ЦИК.

 

Ден преди началото на новия парламент Бориславова реши, че няма да става народен представител. Във фейсбук тя пусна необичайно пояснение, че щяла да поеме “координираща роля за локалните избори ”. Сред сътрудниците на Лена в Народното събрание незабавно се заприказва, че е допустимо амбициозната млада юристка да се устреми към кметския стол на “Московска ” 33.

 

Депутати разясниха, че е можела да вземе сходно решение преди събота, когато ЦИК дефинитивно разгласи състава на новия парламент, както направиха проф. Асен Балтов и Слави Трифонов. Според тях най-вероятно Бориславова е била принудена от съпартийците си да се откаже от депутатското място. Още след свадите към държавното управление на Кирил Петков, в което тя бе шеф на кабинета му в Политическа партия упрекнаха младата юристка за огромна част от свадите и за това, че е кадрувала и решавала вместо министрите.

Друга причина би могла да е опит да се избегнат конфузни срещи с Има Такъв Народ. Лена води дело против Слави Трифонов за песента “Лена хищна хиена ” и запорира сметка на шоумена.

 

Малко откакто разгласи във Facebook, че се отхвърля от депутатското си място Лена Бориславова изненадващо постави край и на Facebook профила си. Още в първите минути от фейсбук изказването й за отвод от клетвата в Народно събрание заваляха рецензии измежду мненията. Един от тях пък многозначително гласи следното, а Бориславова по този начин и не му отговори:

" Това Ваше решение до известна степен Ви оправдава в моите очи.Няма какво да вършиме в Парламента.При първата конфликтна обстановка Тошко Йорданов или Станислав Балабанов единствено ще засвирукат през зъби една известна мелодия и ще желаете да се скриете в миша дупка.

За Ваше положително, уповавам се да сте бременна. И без това биологичният часовник безмилостно цъка ".

По-рано следобяд стана ясно, че ЦИК е оставила без почитание подадената от Бориславова молба за отвод от посланичество в Народното събрание.

Така тя ще би трябвало да се яви през днешния ден в пленарната зала, да срещне погледите на сценаристите на Слави Трифонов, написали гаврата " Уморена кака Лена ", поради която тя ги съди за десетки хиляди левове, да постави клетва и едвам по-късно да подава оставката си в интерес на идващия в листата Петър Петров. Освен в случай че не даде болничен лист.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР