На заседание на парламентарната група на ПП-ДБ следващата седмица ще

...
На заседание на парламентарната група на ПП-ДБ следващата седмица ще
Коментари Харесай

Владислав Панев: Следващата седмица ПП-ДБ ще реши да подкрепи ли Димитър Радев за БНБ

На съвещание на парламентарната група на ПП-ДБ идната седмица ще стане ясно дали ще поддържат кандидатурата на Димитър Радев за шеф на Българска народна банка. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът Владислав Панев.
Прочетете още
„ Ние през вчерашния ден организирахме чуване с Димитър Радев и му задавахме въпроси, в това число за проблемите, които имаше в банковата система по време на неговия мандат, както и разрешенията за договорката с Общинска банка и акциите на Първа капиталова банка, които бяха добити от Българската банка за развиване. По отношение на банковия контрол имаме своите забележки. Там казусът е, че подуправителят и неговият мандат не престават и след този месец “, сподели Панев.

Споменът от КТБ не е толкоз отдалечен. Българската банка за развиване под управлението на Стоян Мавродиев се трансформира в новото прасенце касичка на олигархията. Това, че през последните две години банката се ръководи добре и устойчиво, е изключение от правилото, акцентира той.

Панев съобщи, че има концепция Българската банка за развиване да бъде приватизирана.

Това би било доста сериозен риск пред банковия контрол и държавните финанси продължаването ѝ да бъде държавна институция. Това, за което е основана – поддръжка на дребен бизнес, не се реализира, разяснява заместник-председателят на групата на ПП-ДБ.

Дали ще има поддръжка за тази концепция – следва да приказваме с парламентарните групи. Това е решение на Министерски съвет и по-конкретно на министъра на нововъведенията и растежа, добави той.

Владислав Панев успокои, че няма заплаха за банковата система. Тя е задоволително постоянна и в обозримо бъдеще проблеми с комерсиалните банки няма да има.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР