На заседание на парламентарната група на Демократична България предстои да

...
На заседание на парламентарната група на Демократична България предстои да
Коментари Харесай

Не повече от 50% шанс ДБ да подкрепят ИТН за кабинет

На съвещание на парламентарната група на " Демократична България " следва да бъде взето решение дали Има Такъв Народ ще бъдат подкрепени за сформиране на кабинет или не. В коридорите на Народното събрание пред публицисти депутатът от Демократична България Владислав Панев отхвърли на няколко пъти да разяснява имената, които са им показани в проектокабинет 2 на " ИТН ".

Той въпреки всичко уточни, че Петър Илиев е номиниран за министър.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов и военачалник Атанас Атанасов не участваха на срещата с Има Такъв Народ поради персонални задължения. Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета, първо би трябвало да се разиска в парламентарна група, сподели Панев.

Демократична България разговаряли с Има Такъв Народ по избрани цели и тайминг - правосъдна промяна, обучение. Предмет на диалог остава дали ще има документално съглашение за осъществяване на целите, сподели Панев. По думите му Демократична България няма да поддържат държавно управление, формирано от членове на Държавна сигурност.

Демократична България не търсят гаранции кой е финалният вид на проектокабинет, като се чака крайното решение да бъде взето в пленарна зала.

Запитан дали са заровили томахавките с Има Такъв Народ след поредицата от кавги, Панев съобщи, че те не са изравяли някакви томахавки, тъй че да ги заравят. Ние сме с цялото желание да се отнесем съществено към този въпрос и в случай че имаме задоволително причини да подкрепим такова държавно управление, ще го създадем. Шансовете да подкрепим кабинета на Има Такъв Народ са не повече от 50%. Все още има тематики за доизчистване още от обсъжданите на срещите на работните групи, разяснява още Панев.

Депутатът от Демократична България Цецка Байчева посочи, че поискали още от Има Такъв Народ да показват управническа стратегия, с която държавното управление да ръководи през идващия мандат. Има Такъв Народ удостоверили, че имат управническа стратегия. Демократична България щели да получат и подробната версия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР