На заседание на Националния си съвет БСП взе решение да

...
На заседание на Националния си съвет БСП взе решение да
Коментари Харесай

БСП оповести решенията си за участие в местните избори

На съвещание на Националния си съвет Българска социалистическа партия взе решение да взе участие в изборите за кметове и общински съветници през 2023 година във формата коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Също по този начин упълномощи Изпълнителното бюро да търси благоприятни условия за разширение поддръжката за претендентите на " Българска социалистическа партия за България " на основата на предизборната платформа на Българска социалистическа партия, както и ръководителят на партията да подписва съглашения за поддръжка с други политически партии и неправителствени организации.

Членовете на Народно събрание дадоха мандат на Градските, Общинските и Районните препоръки да вземат решение по преценка за разискване и формиране на локални обединения на основата на коалиция " Българска социалистическа партия за България ", след координиране с ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Националният съвет утвърди политическите условия и механизма за оценяване на активността на кметовете и общинските съветници, издигнати или подкрепени от Българска социалистическа партия или коалиция за издигане на кметове и общински съветници от " Българска социалистическа партия за България " за Местни избор 2023.

Събранията на ОПО да бъдат от 1 юни до 1 юли 2023 година със следния образцов дневен ред: оценка за работата на общинските съветници и кметовете, оферти за претенденти за кметове и общински съветници.

Общинските (районни), градски конференции да се проведат от 1 юли до 3 септември 2023 г.със следния образцов дневен ред:

- Приемане на оценка за работата на кметовете, издигнати или подкрепени от Българска социалистическа партия и общинските съветници от БСП;

- Приемане на общинска (районна) предизборна платформа (визия) за присъединяване в Местни избори 2023 г;

- Утвърждаване на формула и модел за присъединяване в Местни избори 2023 на групата на общинските съветници;

- Издигане на претенденти за кмет на общината (района). Утвърждаване кметовете на обитаеми места, нареждане и одобряване листата за общински съветници.

По време на съвещание Националният съвет на Българска социалистическа партия взе още решението да разпореди на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия в период до 23.05.2023 година да изготви образцов график за осъществяване на срещи с регионалните препоръки на Българска социалистическа партия за съгласуване на дейностите по организацтя и подготовката за присъединяване на Българска социалистическа партия за България в локалните избори през 2023 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР